ADL-resultaten swingen pan uit

Antwerpse Driebandliga

J.R.

BR>

ANTWERPEN -

De Antwerpse Driebandliga ADL lijkt eindelijk de juiste structuur en spelconcept gevonden te hebben om het de plaatselijke driebandliefhebber naar zijn zin te maken. De resultaten kunnen dan ook niet achterwege blijven wanneer nationale toppers zich gaan inzetten voor een ploeg. Scores van boven de 2.000 gemiddelde zijn meer regel dan uitzondering.

Zo voert Frank De Groof (Matrix Doors Schelle) de lijst van de beste persoonlijke prestaties aan met 2.390, voor Jef Philipoom (Volvo Vermant) met 2.220, Marc Janssen (Van Pelt-I Schilde) met 2.170, Johan Loncelle (Van Plet-II) met 2.170 en Tom Vaerten (BP Hemiksem) met 2.120. Verder doen andere toppers zoals Frédéric Caudron, Kurt Ceulemans, Jef Verboven of Francis Forton het helemaal niet slecht.

Na vijf speeldagen staat Ploeghal (Halle-Kempen) aan de leiding in eerste afdeling voor MDC 1 Merksem. BC Blitz (Antwerpen) gaat in tweede Margaretha 1 Wintam en BP Hemiksem vooraf. Margaretha 3 Wintam en Volvo Vermant (Duffel) voeren de rangschikking in derde aan, wat Solana Berchem doet in vierde afdeling voor MDC 2 uit Merksem.

Artistiek Biljarten

Amando Staes weer op zijn best

OOSTKAMP -

Amando Staes uit Brecht heeft tot het vierde nationaal rankingtornooi moeten wachten om zijn score terug boven de 300-grens te tillen. In Oostkamp lukte de voormalige nationale kampioen een aardige 341, goed voor een derde plaats na de dit jaar wel erg sterk spelende Walter Bax (373) en huidig kampioen Jurgen Goris (349).

Staes rukt door deze prestatie wel op naar een derde plaats in de tussenstand. Eerder scoorde hij 282, 291 en 293, wat toch nog getuigde van een zekere regelmaat. De bediende bij Thissen Biljarts in Antwerpen werd al vaker vergeleken met een diesel en daarom is zijn score van Oostkamp zo hoopvol. Tot aan het Belgisch kampioenschap van 4-6 februari in Den Tichel te Niel, blijven er nog twee rankingtornooien over om te bewijzen dat hij klaar is. In de tornooien van Belsani Turnhout en Woondecor Heist-Goor kan Staes een poging ondernemen om zijn persoonlijk record (367) van begin dit jaar te verbeteren. Dat is nog altijd een heel stuk verwijderd van het nationaal record (402) van Europees kampioen Walter Bax.

Ondertussen zijn ook de acht deelnemers aan het BK in Niel bekend. Naast Bax, Goris, Staes, Levert, Casales, Adams en Verheyden, mag ook Antwerpenaar Erik Vervliet meedingen naar de titel.