"Zonder buikkrampen bij eerste honderd"

Triatlon - Ironman Hawaï

J.C.

BR>

ZAVENTEM -

Zelden hebben we een triatleet zo weten stralen als bij de thuiskomst van Eric De Beuckelaer. Na zijn vorige deelname had hij gezworen nooit meer in Hawaï deel te nemen maar na die prachtprestatie in Zurich had de lange afstandsmicrobe hem opnieuw te pakken. Plots werd zijn schema overhoop gegooid en moest alles wijken om de 'triatlon der triatlons' tot een goed einde te brengen. De voorbereiding was prima en dat onderstreepte De Beuckelaer met een glansprestatie in Spalt. Alleen die loodzware zon kon zijn pret enigszins bederven op het Amerikaanse eiland.

"Het was niet zozeer de hitte die me te pakken heeft gekregen", jammerde Eric De Beuckelaer. "Na een goede zwem- en fietsproef, kreeg ik plots buikkrampen tijdens die afsluitende marathon. Aanvankelijk was het alleen wat gerommel in mijn buikstreek maar uiteindelijk was de nood flink hoog geworden. Ik moest het parcours even verlaten om naar het WC te gaan en bij deze sanitaire stop verloor ik heel wat kostbare seconden.

Na vijf kilometer begon het gerommel alweer en alles bijeen ben ik wel tot zeven keer toe naar het toilet gespurt. Tenslotte ben ik 105de geworden in 9u36'. Bijna dezelfde tijd als de vorige keer. Zonder die vervelende diarree had ik heel waarschijnlijk in de top-100 gezeten. Maar al bij al ben ik dik tevreden met dit resultaat".

Op het thuisfront zat moeder De Beuckelaer vol spanning te wachten en volgens haar was de buikloop te wijten aan de voeding. "Onze Eric is nu eenmaal mijn keuken gewend."

Nu in het nieuws