SPST Zijlijn

Zijlijn

BR>

Uitslag van de week

Bosimco - Beerse 153-41.

in vierde provinciale A was de uitschieter in de basketbaluitslagen. Ook Schelle - Ieper, 90-32 in derde nationale, was met een ruststand van 43-6 memorabel.

Trefzeker

Topscorers

in de provinciale reeksen: Erwin Van den Bergh scoorde in Hoboken - Nieuwmoer (1-4) 3 doelpunten en basketter Luk Truyens lukte in Ticino - Nielse (118-75) 33 punten.

Straf

Raoul Van Camp

van Belgica Edegem stopte twee strafschoppen in Edegem - Hemiksem (5-0). Vlak voor rust pareerde hij de elfmeter van zijn collega Brems en verhinderde zo dat Hemiksem terug in de wedstrijd kwam. Ook Verstraeten kon in de tweede helft Van Camp niet verschalken.

Cijfer

50 jaar geleden

organiseerde Jan Van Osta de eerste winterse meerkamp met zes proeven gespreid over zes zondagen. In de achtkamp van Brasschaat werd zondag de start gegeven voor de jubileumeditie met een tijdrit over 1 km. Voor de 207 deelnemers staan de volgende zondagen nog atletiek, wielrennen, zwemmen, veldrijden en veldlopen op het programma.

Groen

Bij

Helderhoek

, actief in de hoogste afdeling van KKVS, verloopt de fusie tussen Hoek '82 en Helder vlot. Met de beide besturen werd afgesproken geen nieuwe spelers aan te trekken, maar beide ploegen in elkaar te laten overvloeien. Kwestie van iedereen zich thuis te laten voelen.

Rood

KFCO Wilrijk

wacht elf weken na de brand nog altijd op nieuwe kleedkamers voor de jeugd. Ondanks de door de stad beloofde noodoplossingen staan de verkoolde lokalen er nog steeds en vormen een gevaar voor de vele jeugdspelers.

Gezegd

Regi Van Acker,

op de vergadering van de vakvereniging voor voetbaltrainers: "Een trainer komt pas in beeld na drie opeenvolgende nederlagen. Dat moet veranderen."

Pech

RBT Antwerpen

stond 11 seconden voor het einde 47-51 voor bij S. Gent. Toen scoorde Sierens met een driepunter zijn enige punten van de wedstrijd. Gevolg: verlengingen, waarin Roger Huggins met een enkelblessure uitviel. Bovendien werd de wedstrijd ook nog verloren met 73-71.

Opvallend

AKC - Catba 15-11

in Ere B was een merkwaardige wedstrijd. Elke speler/speelster van de thuisploeg maakte minstens één korf.

Collectief

ABES

kwam goed voor de dag op de

Cross der Jongeren

in Westerlo, die meer dan 1.000 deelnemers trok. De 2 km werd gedomineerd door de Edegemse atleten. Philippe Brillouet won voor vijf clubgenoten. Met daarbij nog een tiende plaats rangschikten zeven ABES-atleten zich bij de eerste tien. Ook in de 8 km zorgden zij voor ereplaatsen: Kris Sabbe werd tweede, terwijl zijn clubgenoten vijfde, achtste, tiende en elfde werden.

Proficiat

Els Callens

won het Challenger tornooi van Southampton met 6-3 en 6-3. De Antwerpse tennisster was in de finale te sterk voor de Hongaarse Petra Mandula. Hierdoor stijgt Callens weer enkele plaatsen in de WTA-ranking.

Doelstand 1ste provinciale

14:

Pirot (Antonia).

9:

Vermeiren (Waaslandia).

8:

Ceuppens (Ranst), Van Dynsen (Wuustwezel).

6:

Gessner (Sint-Lenaarts), Stevens (Mol).

5:

Kossih (Wuustwezel), Selmanoski (Hoboken).

4:

Alix (Nijlen), De Herdt (Kontich), Maes (Waaslandia), Naets (Hoboken), Roelands (Nieuwmoer), Van de Vijver (Kontich), Verelst (B. Edegem).

3:

Jerry Brems (Hemiksem), Colman (Wuustwezel), De Beer (Hoboken), De Grave (Hemiksem), De Kok (Sint-Lenaarts), De Leeuw (B. Edegem), Derven (R. Leest), El Haoual (Waaslandia), Pouillon (B. Edegem), Van den Bergh (Nieuwmoer), Irfan Yavuz (Mol).

2:

Aertsen (Sint-Lenaarts), Cassauw (Kontich), Coeckelberghs (Hoboken), Cole (Sparta), Da Costa (Mol), De Backer (Nieuwmoer), De Busser (Sint-Lenaarts), Deraet (Hoboken), El Idrissi (Hoboken), Hermans (Kontich), Heylen (Nijlen), Mamusha (B. Edegem), Molkens (Duffel), Schoofs (Mol), Schrauwers (Duffel), Smolders (Hoboken), Vandertrappen (R. Leest), Roel Van Herck (Kontich), Van Looveren (Antonia), Van Rompaey (Duffel), Van Wesemael (Veerle), Wilssens (Sparta), Rüfit Yavuz (Mol).

1:

59 spelers.

Nu in het nieuws