Indoorcriterium staat in startblokken

Boogschieten

A.F.

BR>

GEEL -

Na een slopend zomerseizoen kregen de Kempense boogschutters een paar weken verdiende rust. Maar nu moeten zij hun bogen weer van onder het stof vandaan halen.

Zaterdag start in Geel het indoorcriterium en dan wil iedereen natuurlijk van de partij zijn. De organiserende club Nooit Volleerd Laakdal kan dan ook rekenen op een sterk deelnemersveld, want er schreven zich maar liefst 230 schutters in.

Alle grote namen zullen hun opwachting maken aan de Lissenvijver in Geel en dat gedurende twee dagen. Op zaterdag starten de wedstrijden om 14.00 uur en zondag om 9.15 uur en 14.00 uur.

Sydney

Het jaar 2000 komt stilaan dichterbij en dat betekent dat alles in het teken staat van de Olympische Spelen. Bij het boogschieten is dat ook het geval, maar dat heeft geen invloed op de wintercompetitie.

"De indoors staan traditiegetrouw wat in de schaduw van het zomergebeuren, maar dat betekent niet dat de

Olympische

schutters niet zullen deelnemen", aldus Jean Vercaigne, de voorzitter van de Handboogliga.

"Er werd hen zelfs aangeraden om in deze aanloopfase aan de indoors deel te nemen. De rangschikking is daarbij natuurlijk niet prioritair, maar zij mogen de voeling niet verliezen.

Voor het overige wordt het natuurlijk koffiedik kijken. Pronostikeren is erg moeilijk, maar vaste waarden heb je natuurlijk altijd. De kernploeg bestaat dit jaar onder meer uit Patrick Daman, Rita Van de Ven, Sven Mestdagh en Noëlla Verhoeven. Hun grote doel wordt het EK in Polen en zij zullen alles in het werk stellen om zich daarvoor te kwalificeren.

Maar wij willen ons voortaan ook meer op de jeugd richten, zonder de vaste waarden te vergeten. Jongeren zoals Jef Van Steenbergen, Bert Lobelle en Freya Wolles gaan dit jaar zeker kansen krijgen en hopelijk grijpen ze die met beide handen."