"Er zit nog progressie in"

Volley Regio Turnhout ondanks vertrek van Greet Coppé al viermaal aan winnende hand

Dirk Van Bruysel

BR>

TURNHOUT -

Vorig weekend werd de competitie onderbroken voor een kort bekerintermezzo, maar vanaf morgen wordt er opnieuw volop strijd geleverd voor de competitiepunten. Voor vrouwenereklasser Kärcher Herentals lijkt puntenwinst tegen Schelle vrij evident. Voor andere streekploegen liggen de kaarten morgen of overmorgen minder gunstig.

Volleybal

Eén van die ploegen die een week na de zware partij tegen Lint opnieuw een niet te onderschatten tegenstander voorgeschoteld krijgt, is Volley Regio Turnhout. De vrouwen van trainer Hugo Spildooren moeten morgen in de clinch met Vlamertinge.

"Opnieuw een zware wedstrijd", voorspelt Spildooren. "De West-Vlamingen profileren zich als een erg jong team met jong en zowel letterlijk als figuurlijk groot talent. Nog zo'n wedstrijd waarin we kunnen zien hoe ver we momenteel staan."

Over de voorbije wedstrijden heeft Hugo Spildooren alvast geen reden tot klagen. Ondanks het vertrek van Greet Coppé behaalde zijn ploeg al vier overwinningen uit zes partijen. Tweemaal werd met het kleinste verschil verloren.

"Een bewijs dat er degelijk werk wordt geleverd. Bovendien schuilt er nog heel wat progressie in deze ploeg. Wat dat geeft bij de eindafrekening durf ik niet voorspellen.

In eerste divisie gaat het niveau jaar na jaar omhoog en de echt zwakke teams zijn reeds lang overboord gegaan. Dit seizoen zitten er geen zwakke ploegen meer tussen zodat elke match een open wedstrijd is."

"In de partij tegen de West-Vlamingen uit Vlamertinge kunnen we zien hoe ver we momenteel staan."

Hugo Spildooren

Enkele kilometers verderop Smash maakt Oud-Turnhout zich op voor een verre verplaatsing richting Walhain. Een verplaatsing die de Kempenaars willen aangrijpen om een tweede seizoenzege te bemachtigen.

"Samen met Eupen is Walhain zowat het zwakke broertje in de reeks", denkt Guy De Knaep. "Het wordt tijd dat wij onze tweede zege eens gaan laten noteren. De bekerwinst tegen Sint-Janskring Herentals betekende voor ons alleszins een opsteker.

Het kopje is fris, we hebben bewezen dat Smash Oud-Turnhout opnieuw op het niveau van vorig jaar zit en hebben momenteel het gevoel bergen te kunnen verzetten.

Daarvan we over de taalgrens kunnen profiteren. Kunnen we zondagnamiddag het laken naar onze kant trekken, dan ben ik ervan overtuigd dat we gelanceerd zijn", aldus nog kapitein De Knaep.

Nu in het nieuws