Technico verdedigt zijn leidersplaats

Korfbal

A.F.

BR>

TURNHOUT -

Dankzij de overwinning tegen Neerlandia staat Technico aan de leiding in eerste A, maar dat betekent niet dat de Turnhoutenaars al zeker zijn van een plaats in de promotiepoule.

"Iedereen staat erg dicht bij elkaar en er valt dus nog niets met zekerheid te zeggen", aldus een nuchtere trainer Patrick Bisschops. "Afgelopen zondag behaalden we wel twee belangrijke punten, maar de match tegen Mercurius wordt daardoor zeker niet makkelijker.

Zij vergaarden tot nu toe nog maar weinig punten, maar persoonlijk vind ik hen het beste team uit de reeks. In de heenmatch speelden we 17-17 gelijk en ook nu wordt het hoogstwaarschijnlijk een open en aantrekkelijke wedstrijd. Zij laten korfballen en dat ligt ons wel."

Drukken

Ook voor Rijko ligt een ticket voor de promotiepoule binnen handbereik, maar dan moet het team van Nico Van Krunckelsven zondag wel winnen tegen Bornem.

"Die derde plaats blijft nog haalbaar en we zullen ons daar volledig voor inzetten. Bornem is zeker een haalbare kaart en we moeten liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil winnen. Het is dan ook noodzakelijk dat we de match meteen in handen nemen en blijven drukken tot de laatste seconde."

Deurne, dat zondag op bezoek komt bij Vobako, kan zich alvast aan een gemotiveerde thuisploeg verwachten. "Tijdens de heenmatch hadden we het spel volledig onder controle, maar we hebben de wedstrijd toch nog uit handen gegeven", blikt coach Karel Bastiaensen terug.

"Onze beste speelster viel toen uit met een blessure en daardoor raakten we helemaal van de kaart. Nu krijgen we de kans om die ongelukkige partij te vergeten en als het ware revanche te nemen. Ik reken dan ook op de twee punten."