Dit weekend gaat het ongetwijfeld gebeuren

Handbal

A.F.

BR>

TURNHOUT -

De Kempense handballers zijn nog steeds op zoek naar hun eerste winstpunten, maar niemand twijfelt eraan dat die nullen dit weekend definitief van de tabellen zullen verdwijnen.

"We moeten gewoonweg punten pakken en we zijn er ook rijp voor", blikt Technico-coach Jan Tielemans vol vertrouwen vooruit. "In de vorige partijen zijn we een flink stuk gegroeid en je voelt gewoon dat de spelers er klaar voor zijn.

Dat gevoel was er vorige week natuurlijk ook, maar toen gingen we door een slechte start de boot in. Tegen Montegnée gaat het ongetwijfeld wel lukken en daar is iedereen van overtuigd."

Tegen Alain

In tweede landelijke bengelt HGW Kempen eveneens puntenloos aan het staartje, maar bij de fusieclub gelooft iedereen deze week in winst. "Wij trekken zaterdag op verplaatsing naar Tessenderlo en dat is zeker een haalbare kaart", aldus trainer Kris De Meerschman.

"Aan motivatie zal het ons alvast niet ontbreken, want we komen er tegenover Alain te staan. Hij trad vorig seizoen in Geel aan en de spelers zijn dan ook gebrand op een mooie prestatie. De match tegen Evergem was ook al een morele opsteker en dus zal het nu dan eindelijk gaan gebeuren."

Voor de meisjes van Technico ligt de situatie helemaal anders. Zij sloten hun eerste twee partijen af met winst. Trainer Jef Claassen heeft dan ook niet de minste moeite om zijn speelsters op te laden voor de volgende match.

"We verkeren duidelijk in een

winning mood

en hopelijk trekken we die goede lijn door tegen Peer. Dat is zeker een haalbare kaart. Die ploeg is mij wel totaal onbekend.

Maar gezien hun recente uitslagen mag dat voor ons geen al te grote problemen opleveren. We moeten dan wel de nodige maturiteit aan de dag leggen en de concentratie behouden tot het eindsignaal."

Nu in het nieuws