Olen wil opmars verder zetten

Zaalvoetbal

B.O.

BR>

OLEN -

In derde nationale D wil Olen zijn opmars tegen Bree verder zetten. Vorige week werd tegen Overpelt duidelijk dat de kloof tussen provinciale en nationale afdeling weggewerkt is.

"Niettegenstaande we niet kunnen beschikken over de geschorste Tom Van de Weyer en de geblesseerde Patrick Van den Eynden moeten we in Bree de lijn doortrekken", zegt Joeri Nevelsteen, die dit seizoen al vijftien keer scoorde.

"Ik meen dat deze ploeg niemand moet vrezen. De eerste wedstrijden hadden we het moeilijk omdat vele spelers zonder vertrouwen voetbalden. Na enkele nederlagen durfde niemand het initiatief nemen. We hebben toen afgesproken om agressiever aan de aftrap te komen.

Dat resulteerde de jongste weken in twee zeges. De ploeg draait weer en daarin wil ik vooral het aandeel van onze doelman Kevin Meskens aanstippen. In tegenstelling tot vele spelers speelde hij wel vanaf de eerste speeldag op niveau."

Niet onderschatten

Ook Lichtaart wil een verlengstuk breien aan zijn zegereeks van de jongste weken. "Met een zege kunnen we naaste achtervolger Diepenbeek terugslaan", zegt trainer Patrick Vermeersch.

"Ik kan uit een voltallige kern putten zodat we met onze sterkste opstelling starten. Ik hoop alleen dat mijn spelers de vijand niet zullen onderschatten nadat we vorige vrijdag leider Scherpenheuvel onttroonden."

Turnhout moet zich na de nederlaag in Berlaar herpakken tegen Malle. Nummer vier Herselt moet winnen tegen nummer vijf Nieuwerkerken om bovenaan aan te klampen.

In eerste nationale staat Herentals voor een uitstap naar Ougrée-Neupré. "We gaan ons met een zege opwarmen voor de topper van de week nadien tegen Charleroi", zegt trainer André Delafontaine, die niet kan beschikken over de geblesseerde Frank Mertens.

Nu in het nieuws