Technico staat voor match die competitie kan doen kantelen

Basketbal

M.P.

BR>

TURNHOUT -

BBC Technico speelt dit weekend een erg belangrijke wedstrijd met het oog op voor het verdere verloop van de competitie. Turnhout moet zondag op bezoek bij Fellows. Dat team staat momenteel met één verlieswedstrijd op de tweede plaats na de ongeslagen leider Technico.

Alle andere teams hebben al minstens twee wedstrijden verloren. Winst op het terrein van Fellows zou Technico nog steviger in het zadel helpen. Of dit na zeven wedstrijden een voordeel is, moet nog blijken. Als de thuisploeg de overwinning pakt, is de competitie weer helemaal open.

BBC Turnhout moet zijn plaats in de subtop verdedigen op het het terrein van Halle-Zoersel.

Degradatie

Bij Vabco Mol brandt opnieuw de rode lantaarn. Met de verplaatsing naar Soba voor de boeg staat één van de wedstrijden op het programma die best zouden worden gewonnen om een degradatie te vermijden.

Net zes speeldagen hebben de Antwerpenaars, net als Mol, één wedstrijd gewonnen. Okido Arendonk, dat vorige week door Technico Turnhout een vierde nederlaag kreeg aangesmeerd, moet zich kunnen herpakken tegen Olicsa en zo opnieuw een paar plaatsen stijgen in het klassement.

In eerste provinciale heeft Herentals niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Makeba. Nog steeds zonder overwinning reist het team van coach De Belser zaterdag naar Benedetti Hulshout.

Een team dat hoogtes en laagtes kent en dat na de nederlaag bij leider Sint-Jan bijna in de gevarenzone is terechtgekomen. Ook hier zullen de punten duur zijn.

BBC Geel tenslotte moet proberen op het terrein van Edu de uitschuiver tegen Mercurius te vergeten.

Nu in het nieuws