Björn Haneveer op zucht van profbestaan

Snooker

J.R.

BR>

GEEL -

Kempenaar Björn Haneveer keerde zopas terug vanuit Engeland waar hij deelnam aan de eerste van vier edities in de UK Tour, de hoogwaardige equivalent van onze Euro Tour.

Met een plaats in de halve finales daar verzamelde Haneveer al voldoende punten om volgend sportjaar zeker te zijn van een plaats in de Main Tour, die 128 spelers zal bevatten.

Die 128 starten allemaal in de profrankingtornooien. Dit jaar maken Mario Geudens en Patrick Delsemme al deel uit van die Main Tour.

"Het systeem om er bij te geraken, is inderdaad iets van lange duur. Ik moet nu enkel nog deelnemen aan de drie resterende UK Tours om zeker te zijn van de Main Tour.

Het heeft niet veel gescheeld of ik had niet eens de eerste editie kunnen spelen. Twee weken voor het tornooi werd ik geveld door een infectie, die me bijna tien kilo deed verliezen.

De geest bleef wel fris en dat heeft het tenslotte gehaald. Ik heb geleerd dat je in deze sport niets kunt forceren. Geduld hebben is de boodschap. Nu ik eindelijk ben waar ik wou komen, ga ik er alles aan doen om zo lang mogelijk bij die elite te blijven", vertelde Haneveer.

Geudens niet

Volgende vrijdag vertrekt hij als Europees kampioen naar het wereldkampioenschap in Papoea - Nieuw-Guinea. Na zijn nationale en Europese titels wordt dit een bijzondere uitdaging. Door de hoge kostprijs van de reis hebben al heel wat federaties afgehaakt.

Mario Geudens, die als nationaal kampioen had meegekund, haakt af omdat hij in die periode de eerste ronden van het UK proftornooi in de Main Tour moet spelen. Meteen was voor Diestenaar Peter Bullen de plaats vrij om de kleuren van België en van Europa in Papoea te gaan verdedigen.

Nu in het nieuws