Sigrid Arnouts verrast iedereen

f Zwemmen

A.F.

BR> De Turnhoutse zwemclub TZV organiseert dit weekend opnieuw haar jaarlijkse

24 uren-zwemmarathon

. Zaterdagavond vanaf 20.00 uur duiken de Turnhoutenaars massaal het water van het Kursaal in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Ispahan. Deze vereniging legt zich toe op palliatieve zorgen.

Ruitersport

SCHOONBROEK -

Voor de grote ruiters startte het crossseizoen in Schoonbroek en de beginnelingen kwamen als eerste aan de beurt. Die term refereerde natuurlijk naar de paarden, want de ruiters waren vaak

oude rotten

.

De zege in ring 1 ging naar Aline Verschuren uit Hoogstraten, terwijl Jos Hermans uit Kasterlee de beste was in ring 2. Retienaar Eric Nijs versloeg zijn collega's in ring 3 en Jef Ruts uit Poppel was de beste in ring 4. Gert Van Gorp uit Kasterlee gaf iedereen het nakijken in ring 5.

In ring 6 ging de zege verrassend naar Sigrid Arnouts. De amazone uit Zoersel moest aantreden in een erg sterk bezette reeks. Zij haalde het voor Paul Hermans uit Kasterlee en Beersenaar Bart Anthonissen.

Jelle Bertels uit Turnhout toonde zijn meesterschap in ring 7 en de laatste overwinning van de dag ging naar Herman Soetemans uit Grobbendonk.

Zwemmen

GZK treedt aan in Willebroek

GEEL -

De Geelse zwemclub GZK trok zondag met een ruime delegatie naar het Groot Zwemfeest van de Willebroekse zwemclub WIZC. De Kempense atleten stonden goed hun mannetje tussen al dat Antwerpse geweld. Ze veroverden zelfs enkele podiumplaatsen.

Nele Peeters en Sarah Sauviller waren goed voor zilver en brons op de 100m vrije slag voor miniemen. Tinne Seyen en Eline Peeters veroverden zilver bij de eendjes op de 200m schoolslag en de 100m vrije slag.

Miniem Nele Peeters behaalde brons op de 100m wisselslag en Steven Sauviller pakte bij de kadetten zilver op de 200m. Marian Douwen en Lien Daems tikten als tweede en derde aan op de 100m schoolslag voor miniemen.

Nu in het nieuws