Tweede

f Dessel

R.N.

BR>

Geschorst:

Melis.

Geblesseerd:

Ghiro (bil).

Terzijde:

Melis zit zondag zijn tweede van drie schorsingsdagen uit. Ghiro (gekneld weefsel in de bil) beperkte zich tot loopwerk. Hetzelfde gold voor Hoes, die ziek was. Hij is twijfelachtig voor zondag. Gielens sukkelt met griep. Nouhass en Christina zijn opnieuw fit en maken deel uit van de kern voor de wedstrijd tegen Maasland.

f Turnhout

Geblesseerd:

Gorts, Mariën, Verschuren.

Terzijde:

Gorts (knie) en Verschuren (enkel) zullen zeker nog niet beschikbaar zijn. Wat Benny Mariën betreft: voor hem wordt licht voorbehoud gemaakt omdat hij liespijn heeft. Toch is er een redelijke kans dat hij speelklaar raakt.

Derde A

f Hoogstraten

Geblesseerd:

Huygen (lies).

Terzijde:

Raf Beyers herneemt zijn plaats. Wat Huygen betreft, wordt het afwachten. Stef haalde tijdens de jongste twee wedstrijden (Denderhoutem en Racing Doornik) het einde niet. Hij sukkelt met een liesblessure. De trainingsmotor steeg deze week bewust niet boven een vrij bescheiden toerental uit.

Kern:

Van Gestel, Sabhaoui, Tom Van Der Goten, Meseure, Nico Van Der Goten, Beyers, Huygen, Cuyvers, Heijstek, Staes, Swaegers, Verstappen, Palmers, Van Dooren, Van Ossel, Van Der Velde.

Vierde B

f Vorselaar

Geblesseerd:

Luc Van Caelenberge (enkel), Wim Van Loy (bil).

Terzijde:

Tim Moors, die in Lebbeke een lichte verrekking opliep, is helemaal verlost van zijn kwaal en kruipt zondag opnieuw in de rol van mandekker. Ook de bilblessure van Wim Van Loy evolueert gunstig. De flankspeler trainde deze week nog op z'n eentje, maar zal wellicht volgende dinsdag al het tempo van de groep bijbenen. Minder leuk nieuws voor Luc Van Caelenberge (enkelblessure), die - na de jongste echografieën - nog altijd geen duidelijke diagnose te horen kreeg van de specialist. Een kijkoperatie dringt zich op.

Kern:

Van Looy, H. Dillen, Van de Mierop, Van Beek, De Busser, Moors, Willems, Mariën, Piron, Abeels, Van de Pol, Heyselberghs, Weyers, Thys, Stevens, Claes.

Vierde C

f Lille

Geschorst:

Varol.

Geblesseerd:

Cornelissen (verrekking).

Terzijde:

Veel twijfels zijn er over Cornelissen, die vorige week vroegtijdig moest afhaken. Leysen proefstoomt na weken afwezigheid meer dan waarschijnlijk bij de invallers. Werdens, die vorige week ook al met een inspuiting speelde omwille van een ontsteking op de wreef, nam voorzichtig de draad weer op. Begin deze week ontbrak Werner De Bie door werkomstandigheden, maar de Lillenaar sloot gisteravond opnieuw aan.

Kern:

Roosen, Werner De Bie, Kurt De Bie, Raeymaekers, Gielis, Op de Beeck, Maeyninckx, Cannaerts, Werdens, Leysen (?), Gijsels, De Been, Verlooy, Oorts.

f Meerhout

Geblesseerd:

Beyns (knie), Maerschalck (lies), Van Geel (enkel).

Terzijde:

Van Geel en Maerschalck blijven zorgenkinderen. Van Geel blijft hinder ondervinden aan zijn enkel. Maerschalck kon dinsdag ook niet meetrainen door zijn liesblessure. De Keukeleere hervat zaterdag misschien bij de invallers. Van Agt keert terug uit schorsing. Cypers trainde deze week voluit mee. Doelman Cuypers heeft last van zijn elleboog.

Kern:

Emmers, Hellemans, Van Agt, Cypers, Machiels, Van Geel (?), Maerschalck (?), Caruso, Convalle, Breugelmans, Hannes, Foets, Bastiaensen, Kaers, Luyckx.

f Olen

Geschorst:

Gert Boeckx.

Geblesseerd:

David Henderickx (lange tijd out na ernstig werkongeval), Frank Van Roey (spierscheur kuit), Nick Meeus (stressfractuur voet).

Terzijde:

Verdediger Frank Van Roey houdt het bij voorzichtige loopoefeningen. Ook Nick Meeus is nog niet aan spelen toe. Vandeneynden keert terug uit schorsing.

Kern:

Raeymaekers, Van de Vel, Dierckx, Vandeneynden, Baelus, Lauwers, Bollen, Van Duppen, Stappaerts, Leysen, De Backer, Van Doninck.

f Wezel

Geblesseerd:

Garcia (schouder), Machiels (ribben), Pauwels (hamstrings).

Terzijde:

Olivier Vermeerbergen heeft deze week de trainingen hervat, maar nu namen drie andere spelers plaats in de ziekenboeg. Fernando Garcia sukkelt met een schouderblessure en Tim Pauwels liep een spierscheur op in de hamstrings. Ook Werner Machiels moet aan de kant blijven met een spierscheur, maar dan tussen de ribben. Peter Janssen, die vorige week een handblessure opliep, geraakt wellicht speelklaar.

Kern:

Segers Tim, Paesen, Luykx, Geubbelmans, Wijns, Segers Tom, Peeters, Banica, Hooyberghs, Tas, Laeveren, Janssen, Van Ham, Nijs.

f Witgoor

Geblesseerd:

Vacca (adductoren).

Terzijde:

Luyten komt opnieuw in de ploeg na een gele schorsing.

Kern:

Van Humbeeck, Leitao Carvalho, Luyten, Meeus, Toelen, Fransen, Vanbroekhoven, Peeters, Van Steenbergen, Engelen, Ustun, Vervecken, Claes.

f Zwarte Leeuw

Geschorst:

Vissers.

Geblesseerd:

De Peuter (knie), De Weerdt (buikspieren), Franssens (enkel).

Terzijde:

Van Ginneken heeft zijn boetedag achter de rug. De nieuwe start van Tom De Peuter is kennelijk nog niet voor morgen. Gert De Weerdt hernam gisteren. Hij moet het wel nog even rustig aan doen. De jonge Franssens verteerde een tweede trainingsloze week en blijkt al aardig hersteld.

Kern:

Braspenninckx, Wilmssen, Adriaensen, Mossel, Veldeman, Jochems, Sysmans, Van Riel, Symons, Pluym, Van Ginneken, Verhoeven, Henrard, Speltincx, Van Den Broeck.

Nu in het nieuws