"Alles valt in de goede plooi"

Provinciaal zaalvoetbal

W.O.

BR>

KEERBERGEN -

Na afloop van vorig zeizoen behoorde DKB Keerbergen tot het groepje laureaten dat de promotie naar een hogere reeks mocht vieren. Enkele maanden later en na een moeilijke start moeten de Brabanders alsnog trachten de ambitie in eerste provinciale waar te maken.

"We staan inderdaad lager dan we voor de competitiestart hoopten. Maar als we alles op een rijtje zetten, is ons puntentotaal nog niet zo slecht", vindt doelman Bjorn Verschueren, die in het tussenseizoen zijn broer Kevin noodgedwongen zag afhaken.

"Kevin was de sterkhouder en een moeilijk te vervangen pion van ons team. Dat we nu in de hoogste provinciale reeks vertoeven, hebben we in de eerste plaats aan hem te danken. In het tussenseizoen maakte Kevin in het veldvoetbal de overstap naar Kapellen en daar is zaalvoetbal niet toegelaten", vervolgt broer Bjorn.

Blessures

De kennismaking met de hoogste reeks kan je bezwaarlijk een meevaller noemen, de vier eerste wedstrijden leverden amper één punt op en ook het doelpuntensaldo gaf een negatieve score aan. "Maar dat had niet alleen met het ontbreken van Kevin te maken. Tijdens de eerste matchen geraakten we wegens heel wat blessures amper aan vijf valabele spelers. Naarmate de competitie vorderde, viel alles stilaan in de goede plooi", aldus Bjorn.

De ontmoeting tegen de buren van Roma Waver leverde een ongelooflijk kijkstuk op. "De fans die alleen van het openingskwartier kwamen proeven, konden het eindresultaat nauwelijks geloven. We keken voor eigen volk al snel tegen een 0-7 achterstand aan en sleepten toch een 8-8 gelijkspel uit de brand. We kruipen nu stilaan naar de middenmoot, een plaats die ook in de eindafrekening haalbaar moet zijn", besluit Bjorn.

Nu in het nieuws