Van Woensel bevestigt talent

Chris Van Woensel eindigt tweede in standaardklasse Rally van de Condroz

Hugo Van Opstal

BR>

HOEI -

Chris Van Woensel was afgelopen weekend één van de smaakmakers van de Rally van de Condroz, de laatste manche van het Belgisch Internationaal Rallykampioenschap. Enkel een ijzersterke Larry Cols kon de Schriekse piloot van winst houden in de standaardklasse. Na twee dagen racen bleek hij tien seconden sneller.

Rally

De strijd in Groep N was bijzonder boeiend. Op een erg vettig en verraderlijk parcours, telde elke seconde in de strijd tussen de Subaru Impreza WRX van Van Woensel en de Mitsubishi Lancers van Larry Cols en Pieter Tsjoen, de nieuwe kampioen in Groep N.

"Iedereen is van bij de start voluit gegaan", vertelde Van Woensel aan het stuur van zijn Subaru Impreza WRX. "Onze Subaru is hier de evenknie van de Mitsubishi's, die misschien bergop iets meer kracht hebben in de hoogste versnellingen."

Gebroken remschijf

De nieuwe kampioen, Tsjoen, was de eerste die de rol moest lossen. Hij gaf grif toe dat hij op de limiet reed, maar het duo voor hem niet kon volgen. De beslissing viel zaterdagmiddag bij de tweede doortocht in Bas-Oha.

Cols, aan de start met het beste materiaal dat Mitsubishi-tuner Colsoul in huis had, moest de proef zonder vierde versnelling afwerken, maar ook de Subaru verloor kostbare seconden. "Bij het opwarmen van de banden voor de start, brak een remschijf. Hierdoor verloren we in een klap een twintigtal seconden. Gezien het felle duel wordt het moeilijk dit nog goed te maken", aldus de Schriekse bandenhandelaar.

De posities waren definitief ingenomen, al deed Van Woensel alles om de bakens te verzetten. Zondagmorgen in Marchin ging het bijna fout. "Op het bultige onverhard sprong de wagen in een heel snelle linkse van de baan. Tegen 160 km/u doken we een veld in. Gelukkig raakten we niets, maar het duurde wel een tijdje voor we terug op de baan kwamen. Enkele minuten na ons ging op dezelfde plaats ook Tsjoen van de baan."

Met een tweede plaats op 10" van Cols, bevestigde Van Woensel opnieuw zijn miskend talent. Iedereen had veel lof voor zijn schitterende prestatie, maar hopelijk komt er ook een concreet vervolg. Door het afscheid van Gaby Goudezeune, met zijn supersterke Subaru WRC geklopt door de standaardversie van de Impreza, komt mogelijk een budget vrij om eindelijk met topmateriaal te kunnen uitpakken.

Nu in het nieuws