"Voor rust waren wij baas"

Putte-trainer Jan Gijsemans looft doelman Fransen

Roger Desmet

BR>

PUTTE -

Door de zege tegen Heist maakt Putte een mooie sprong voorwaarts in het klassement. Putte staat op de vierde plaats, maar telt toch al zes punten achterstand op Duffel en Bonheiden en negen op leider Rijmenam. Tegen Heist liet Putte een gewonnen wedstrijd nog bijna uit handen glippen.

Putte 3

Heist 2

Gewestelijke knapen

Bij de thuisploeg liep vooral Jasper De Wit in de kijker. De Heistse verdedigers hadden de handen vol met de Putse spits. Dat resulteerde in een 2-0 voorsprong bij de rust. Na een goede aanval opende De Wit de stand en op slag van rust kon dezelfde speler verdubbelen met een afstandsschot.

Twee minuten na rust zette De Wit zijn ploeg op rozen wanneer hij de 3-0 voorsprong op het bord bracht. Voor Putte kon er nog weinig gebeuren, maar de knapen van Heist dachten daar anders over. Heist begon te drukken zodat Putte er nog slechts af en toe uitkwam. De bezoekers kregen enkele kansen, maar de bal ging niet in doel.

De Putse doelman was dikwijls attent, maar een doelpunt van de bezoekers kon niet uitblijven. Verschaeren prikte de 3-1 op het bord en Heist ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er via Peleman, maar het doelpunt viel te laat zodat Putte opgelucht kon ademenhalen toen de scheidsrechter affloot.

"Voor de rust waren wij voledig baas", zei Putte-trainer Jan Gijsemans. "Na de koffie zijn wij wat teruggezakt en doelman Fransen heeft een groot aandeel in onze zege. Volgens mij was ons tweede tegendoelpunt buitenspel."

Collega Michel Wijns van Heist was tevreden over de tweede helft van zijn ploeg. "Voor de rust speelden wij zwak en eigenlijk maakte één speler hier het verschil. Beide ploegen waren één helft baas zodat een gelijkspel misschien logischer was geweest."

PUTTE:

Fransen, Van Damme, Verhaegen, De Haes, De Vries, Van den Wijngaert, De Graaf, De Wit, Raemdonck, Geerts, Op de Beeck, Vertommen, Buellens.

HEIST:

Vranckx, De Voeght, Hens, Thielemans, Verschaeren, Peeters, Gorris, Naulaerts, Lemmens, Peleman, Van Uffelen, Wegge, Engels.

Doelpunten:

13', 30' en 37' De Wit 1-0, 2-0 en 3-0, 58' Verschaeren 3-1, 68' Peleman 3-2.

Nu in het nieuws