Berkenhof slaat toe na pauze

Jongens-Miniemen

H.D.

BR>

VDK Berkenhof 2 78

Fanatics 54

MECHELEN -

Toen Didier Ghewy, vorig seizoen de coach van microben en kadetten bij Scheppers, bij Berkenhof de miniemen 2 onder zijn hoede kreeg, was hij gewaarschuwd. "Een moeilijke ploeg, ze durven al eens zweven." Ghewy weerlegt dat. "De jongens luisteren goed op de training en werken hard. Ik ben eigenlijk heel tevreden over hen."

De ploeg bestaat hoofdzakelijk uit tweedejaars, de eerstejaars spelen 'in den één' onder coach Ceulemans. Om beide ploegen kwantitatief in evenwicht te brengen, werden de acht tweedejaars aangevuld met drie eerstejaars. In totaal beschikt Ghewy over twaalf spelers, want eind vorig seizoen stapte Jorn Leemans over van RC Pitzemburg.

Voor de wedstrijd tegen Fanatics ontbraken Hans Boeckxstaens (gebroken sleutelbeen) en Willem Broeckaert en Tom Van Cauwenberg, die allebei een voet verzwikten in Wuustwezel. Berkenhof had het vrij gemakkelijk, maar toch konden de bezoekers tot de rust aanklampen (35-29).

In de kleedkamer stelde Ghewy orde op zaken. Een herboren Berkenhof speelde de tegenstrever na de herneming van het kastje naar de muur. In een minimum van tijd stonden vijftien punten verschil op het bord. Uiteindelijk werd Fanatics met een twintiger geklopt.

Vorig seizoen eindigde Berkenhof tweede achter Scheppers. Nu voeren ze ongeslagen het klassement aan in de C-reeks.

VDK BERKENHOF:

Martijn Berckmans 24, Wouter De Boek 13, Ken Bekaert 10, Pieter De Pooter 8, Kris Janssens 7, Jonathan Beullens 6, Jorn Leemans 6, Koen De Donder 4, Kristoff De Bot.

Nu in het nieuws