"In november weten we waar we staan"

Jongens-Juniores

H.D.

BR>

Nila 51

Lyra 71

LIER -

Op de trainigen beschikt coach Dick Wuyts slechts over zeven juniores. Voor de wedstrijden worden die telkens aangevuld met maximum drie kadetten. Vorig seizoen had hij dezelfde kern onder zijn leiding.

Drie van de jongeren (Van Oosterwijck, Bogaerts en Minnekens) traint Wuyts al zes jaar. Kris Van Oosterwijck, Kevin Bogaerts, Steven Verwerft en Tim Van den Bulck behoren ondertussen tot de senioreskern van Lyra. Eerstgenoemde kreeg en greep zijn kans. Hij is nu de startende guard in de basisploeg in tweede provinciale.

Op Nila kenden de Lyra-juniores weinig tegenstand. Peter Verberckt ontbrak nochtans met een verstuikte voet en Guy Minnekens speelde met een lichte blessure. "In november zal veel duidelijk worden", voorspelt Paul Van Oosterwijck, clubsecretaris en ploegafgevaardigde van de ongeslagen Lierse juniores. "Voor de beker spelen we op 11 november tegen Ticino Merksem en voor de competitie tegen Sint-Jan en Fanatics. De ontmoeting tussen die twee favorieten eindigde vorig weekend onbeslist (69-69)."

LYRA:

Kevin Bogaerts 20, Tim Van den Bulck 17, Steven Verwerft 13, Kris Van Oosterwijck 10, Wim Vervoort 5, Guy Minnekens en de kadetten Pieter De Groof 4 en Frank Oddery 2.

Nu in het nieuws