"Ik kan het racen niet laten"

Motorcross

L.C.

BR>

SINT-KATELIJNE-WAVER -

In 1997 en 1998 tooide Rudy De Haes zich met de driekleur. Eerst in de 125cc klasse, twaalf maanden later bij de kwartliters. Het afgelopen seizoen kwam hij in slechts twee manches van het tot drie proeven afgeslankte kampioenschap aan de start. Hij haalde eenmaal het podium met een derde plaats. In de andere race werd hij vierde.

"Het Belgisch kampioenschap stelt ieder jaar minder voor. Ik kon me er dit seizoen niet voor opladen", aldus de

Zoef

. "Ik ging liever racen in Nederland. Daar stelt het motorcross veel meer voor, maar is ook de concurrentie groter. Mijn beste resultaten waren twee vierde plaatsen."

Een tegenvallend seizoen dus voor de Katelijnse schrijnwerker. "Dat was ook voor een groot deel toe te schrijven aan een val half augustus op het stratencircuit in Hengelo. Ik bezeerde me toen aan mijn schouder en die pijn is nooit helemaal verdwenen. Ik ondervond er vooral tijdens de wedstrijden veel last van. Ik raadpleegde al wel vier verschillende dokters, maar geen enkele die me kan zeggen wat er precies scheelt."

Zotte kosten

Toch denkt Rudy niet aan stoppen. Ook al is hij 34 en neemt zijn zaak hem meer en meer in beslag. "Ik kan het racen gewoon niet laten", haalt hij de schouders op. "Het zit me in het bloed. Al ga ik wel de stratenkoersen mijden. Die zijn te gevaarlijk. Als die val in Hengelo op een circuit gebeurt, komt ik er zonder kleerscheuren vanaf."

Rudy blijft de kwartliterklasse en zijn Honda trouw. "Ik kan me geen zotte kosten veroorloven", aldus de piloot van AMC Sint-Katelijne-Waver. "Wie aan de top wil meedraaien heeft een Aprilia nodig. Samen met de wisselstukken kost dat een slordige zes miljoen. Een budget waar ik alleen maar van kan dromen."

De

Zoef

kan wel op enkele kleinere sponsors rekenen maar moet het vooral hebben van de jaarlijkse fuif in het parochiecentrum in de Elzestraat. Daar hoopt hij op 4 november opnieuw veel sympathisanten te mogen begroeten. Onder de leuze 'vele kleintjes maken een groot'.

Nu in het nieuws