"Ons seizoen begint in Duffel"

Veldlopen

P.M.

BR>

DUFFEL -

Met de 5de Antwerp Grand Prix begint op maandag 1 november het Belgisch veldloopseizoen. Wie de start van het nieuwe seizoen niet wil missen, heeft weinig keuze want de cross van AV 't Swin is de enige wedstrijd op de Vlaamse kalender. Het is lopen in Hoboken of het is thuisblijven. Behalve voor de jonge atleten van Duffel AC, die op stage vertrekken en op 1 november hun eerste wedstrijd in Spa lopen.

"Voor ons begint het seizoen eigenlijk met de cross van Duffel", vertelt trainster Ingrid Hannes. "Tot dan ligt de klemtoon op training en voorbereiding. Na Duffel volgen een reeks wedstrijden met als voornaamste Brussel en Soest."

"Voor Mieke Geens liggen de zaken enigszins anders. Zij vertrekt eerst naar de BOIC-stage in Mulhouse en neemt tijdens het weekend van de Duffelse cross deel aan de internationale wedstrijd in Margate. Daarna volgt de veldloop van Roeselare, waar ze zal proberen een EK-selectie (12 december in Velenje/Slovenië) af te dwingen."

Weinig Duffelse atleten trekken naar de openingscross in Hoboken, waar organisator Leo D'Heu met een originele formule het begin van het seizoen kleurt. "Wij maken optimaal gebruik van de heuvel in het park Sorghvliedt. Er zijn in onze provincie niet veel omlopen met een lange helling en een niveauverschil van meer dan tien meter."

"Daarom organiseren wij in de rand van de wedstrijd een 'Bergprijs' voor de beste klimmers. Het vernieuwde reglement wordt vlak voor de start kenbaar gemaakt en de winnaars van het bergklassement ontvangen een extra geldprijs."