Caudron vloert ploegmaats

Biljart

BR>

EEKLO -

Frédéric Caudron kende niet echt veel problemen om de finale van het eerste nationaal rankingtornooi naar zijn hand te zetten, hoewel zijn tegenstander niemand minder was dan Raymond Ceulemans. In de halve finale had Caudron met Eddy Merckx andere katten te geselen. Meteen gaat Caudron aan de leiding van de nationale ranking en de vraag is wie hem hier kan bedreigen.

Caudron walste over Marc Janssen, Luc Royberghs en een verdienstelijke Johan Loncelle naar de halve finale, waarin hij zijn Teletronika-interclubploegmaat Eddy Merckx te bekampen kreeg. Merckx, erg sterk en secuur in verdediging, liep tot 37-26 uit. Caudron speurde het gevaar en kwam met een serie van negen langszij. Merckx lukte nog twee punten maar zag zijn laatste carambole nipt naast gaan. Caudron zette orde op zaken met een slotserie van drie in de 21ste beurt.

In de finale ontmoette Caudron met Raymond Ceulemans een volgende ploegmaat (in Nederland). Caudron begon ontspannen en vlot, liep via 11-4 (6) en 29-8 (11) uit tot 33-11 (18) om dan even stil te vallen. Ceulemans zag blijkbaar het nutteloze van deze achtervolging in en gaf zich uiteindelijk met 40-19 gewonnen.

Ondertussen had Eddy Merckx zijn derde plaats veiliggesteld na een (verkorte) troostingsfinale (25-23 in 17) tegen Peter De Backer. Teletronika Schelle nam zo een schitterende start met pionnen op één, drie en (Leppens) op negen. Jef Philipoom en Koen Ceulemans vinden we terug op zes en elf.

Interclub

Volgende week dinsdag en woensdag zal Teletronika als interclubteam de regio Mechelen-Lier onveilig maken. Dinsdag spelen Caudron, Merckx, Leppens en Stroobants in Mechelen tegen Mr 100 Coloma met Jef Philipoom, Koen en Peter Ceulemans en Flor Waumans. Woensdag zakken de Schelse Ruiters naar Elite Lier af om daar Raymond Ceulemans, Christ Vandersmissen, Kurt Ceulemans en Hans Van Der Wurf partij te geven in de nationale interclubcompetitie driebanden. Aanvang telkens om 19.30u.