"Ik weet dat ik zal winnen"

Willebroekenaar Kurt De Pauw wil via wereldkampioenschap minder geslaagd seizoen goedmaken

Patrick Poppe

BR>

MECHELEN -

Zondagmiddag is Leest bij Mechelen eventjes de wereldhoofdstad van het thaiboksen. In de vooravond doet de Willebroekenaar Kurt De Pauw immers een gooi naar de wereldtitel in de WMTA-federatie; een van de meest gewaardeerde bonden in het circuit. Tegenstander is de Italiaan Fracelli en sinds zijn betwiste nederlaag dit voorjaar in Milaan lust De Pauw de zuiderlingen rauw.

Sport:WK thaiboksen

"Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld, zo sterk, ik weet dat ik zondag win", klinkt Kurt De Pauw vastberaden. Op zijn 27ste is dit zowat het jaar van de waarheid geworden. Een jaar dat er na een ietwat mislukt seizoen komt.

"Vorig jaar was ik een beetje op een dood punt gekomen. Winst zondag moet me helpen om een deel van de zin en het inmiddels verloren gegane terrein terug te winnen. Mijn volgende objectief is dan een rematch tegen Dave Delville in Antwerpen. Eind vorig seizoen verloor ik tegen hem het Europese kampioenschap, maar ik snak naar een rematch. Hoe sneller hoe liever in feite."

"Ik ben echt veranderd. In het verleden was ik soms wat te braaf, had ik te veel respect voor mijn tegenstanders. Fracelli is iemand die nogal wild vecht. Dat moet een voordeel zijn. Ik heb hem twee jaar geleden in Oostende aan het werk gezien, maar ik voel dat een knock-out erin zit."

Ook trainer en organisator Robert Vrancken kan niet van de wijs gebracht worden. "Fracelli is kansloos tegen deze Kurt De Pauw. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we zondagavond de titel kunnen vieren."

Primeur

Naast De Pauw - Fracelli wordt het uitkijken naar Steven Meulemans die het opneemt tegen de Waal Di Bernardino. De Mechelse Ann Maes moet in een profkamp bij de vrouwen de Nederlandse Eva Linda partij geven. Meulemans geldt als één van de grootste beloftes in het Belgische thaibokswereldje. Ann Maes trappelt - ook deels bij gebrek aan tegenstand - al een tijdje ter plekke en heeft een klinkende overwinning nodig om de internationale promotors te overtuigen.

Verder heeft Robert Vrancken voor een reeks interessante nevenkampen gezorgd. Het WK krijgt er overigens een primeur bij want een Limburgse website-builder heeft het WK uitgekozen als testcase voor een uitzending op internet. Vanaf maandag kunnen de fans dan ook nog eens het WK volgen op www.4usports.be.

Nu in het nieuws