spme C7 S8

Basketbalsprokkels

H.D.

BR> De competitie van de

Miniemen A

belooft spannend te worden. Ongeslagen leider Bosimco 1 en Pitzemburg 1, tweede, verloren nipt bij respectievelijk Gembo 1 en Kontich 1. Daardoor onstaat een hergroepering met vijf ploegen binnen de drie punten.

Bij de

Benjamins B

kreeg

RC Pitzemburg

achtervolger

Aartselaar

op bezoek. Stuart Van Winge (27), Thomas Pelgrims (8), Niels Roggemans (18), Niels Maris (18) en hun maats lieten van bij de aanvang weinig twijfels bestaan over het eindresulaat. Ze rustten met een 35-14 voorsprong en G. Fieremans (10) en F. Nicasie (7) bleken ook tijdens de tweede helft te zwak omringd om een vuist te maken.

Ondanks de

herfstvakantie

staan de volgende twee weekends twee volledige speeldagen op het programma. We kijken benieuwd uit naar het aantal forfaits.

Bij de

Miniemen G

, een reeks waarin zeven ploegen overblijven, werd vorig weekend slechts één wedstrijd gespeeld. Berkenhof 1 - Katelijne-Waver 2 eindigde op 41-55. "Elke week in de andere reeksen zoeken naar ploegen die vrij zijn", vertelt Berkenhof-coach Toine Ceulemans, "en als die dan gevonden wordt en de wedstrijd is officiëel aangevraagd, komt er geen scheidsrechter opdagen."

Op donderdag 11 november wordt zowel voor de

Beker van België

als voor de

Beker van Antwerpen

gespeeld. Alleen voor de nationale bekers krijgt de sporthal van Boom die dag vier wedstrijden te verwerken: jongens-juniores tegen Belgrade, jongens-pupillen tegen Natoye, meisjes-juniores tegen Houthalen en meisjes-pupillen tegen Blati. Ook RC Pitzemburg heeft die dag vier thuiswedstrijden voor de Belgische beker.

Een overrompeling van het terrein door supporters tijdens de pupillenwedstrijd van 18 september op Geranimo kost

Aartselaar

9.496 frank.

Nu in het nieuws