Competitie van jongsten vereist nog meer administratie

Pre-microben

BR>

RC Pitzemburg 12

Schelle 4

MECHELEN -

Nieuwelingen in het basket hebben het soms moeilijk met de reglementen, vooral met wat zich afspeelt aan de officiële tafel. Voor wie nu voor het eerst in die neutrale zone moet fungeren bij de allerkleinsten, werd het er niet gemakkelijker op.

Naast het officiële wedstrijdblad, moeten de thuisploegen een document voorzien waarop de vervangingen worden bijgehouden. Het is de bedoeling dat iedereen zowat even lang op het terrein staat. Elke zes minuten is een vervanging van twee spelers voorzien: na elke quarter en in het midden van elk wedstrijddeel.

Het wedstrijdblad wordt anders gebruikt dan bij andere wedstrijden. Elke quarter wordt in het scoregedeelte bovenaan een nieuwe kolom begonnen, met een nieuwe blanco score, althans als beide ploegen met tien zijn. Als een ploeg te weinig spelers op het wedstrijdblad heeft, wordt een strafpunt toegekend, of noem het een voorgift aan de tegenstrever.

Zo beschikte Pitz-coach Chris Gysemans zaterdag over negen spelers, terwijl bezoekster Cindy Provost zelfs slechts zes namen op het wedstrijdblad had staan. Elke quarter begon daarom met 3-0 op het scorebord. De thuisploeg won zaterdag de vier wedstrijddelen (11-0, 26-4, 14-2, 15-6).

Bij microben of hoger was een 54-12 resultaat doorgeseind aan de kranten. Of toch niet, want microben spelen 2 helften van 15 minuten, pre-microben 4 periodes van 12 minuten. Voor sommige jongerenbegeleiders is dat een negatief punt, al wordt hier met doorlopende klok gespeeld.

RC PITZEMBURG:

Kjetil Mertens, Max Adriaenssens, Ward Cauwenberghs, Bram Op de Beeck, Branco Geerts, Lut De Meyer, Andrey Govaert, Charlotte Van der Planken, Jamie Geens.

SCHELLE:

Nick Bresseleers, Vincent De Puydt, Fien Sabbe, Stephanie De Puydt, Anke De Block, Sam Govvaerts.