"Ik ben blij als een kind"

Veldrijden

W.O.

BR>

RUDDERVOORDE -

Tijdens de superprestigewedstrijd die vorig weekend in Ruddervoorde werd gereden, ging onder het geweld van winnaar Sven Nijs de prestatie van Kris Wouters bijna verloren. "Wat mij betreft was dit niet echt een goede cross. Het was een heel andere koers dan een dag eerder in Dottenijs, waar ik mijn tweede seizoenszege behaalde. In Ruddervoorde bengelde ik tijdens het eerste gedeelte in de staart van het deelnemersveld en was het knokken om enkele plaatsen terug te winnen."

"Eigenlijk ben ik blij dat ik nog renner ben, en zelfs nog kan winnen. Voor hetzelfde geld stond ik nu als supporter langs de kant. Tijdens de zomermaanden kon ik niet trainen, want na een operatie aan beide knieën had ik een lange herstelperiode. Ik was blij als een kind toen ik enkele weken geleden tijdens de A-cross in Middelkerke een tweede plaats behaalde. Enkele dagen later won ik in Zonhoven en was alle narigheid voorbij."

Toen Wouters in Dottenijs met meer dan 90 deelnemers afrekende kon hij opnieuw gaan plannen. "Tijdens de finale geraakte ik met Arne Daelmans in de spits, en na een lange spurt won ik opnieuw. Eindelijk kan ik nu over deelname aan het militair wereldkampioenschap beginnen denken", aldus Wouters.

Als beroepsmilitair heeft hij al vier regenboogtruien. Op 6 februari wil Wouters daar een 5de aan toevoegen. "Want in 2000 vindt het WK plaats in Zolder, en dan zou een eventueel nieuw succes meer uitstraling hebben."

Nu in het nieuws