Racing Mechelen

Sissokho is nog steeds geblesseerd. Markai maakt zijn heroptreden bij de invallers. Goevaerts en Van Winckel trainen individueel. Hun aantreden is niet voor morgen.

G.V.S.

BR>

Berlaar

Rita Berlaar hult zich in stilzwijgen. Yves Van Borm kreeg van het bestuur spreekverbod tot komende week. Na zeven matchen zonder zege lijken ook in alle geledingen van de club veranderingen op til en zetten Marcel Scheers en Herman Van Dessel zich opnieuw op het voorplan. Positief nieuws is er van Bjorn Houtmeyers, die genezen is verklaard en komende week mag hervatten. Ook Peeters en Hubert zijn aan de beterhand. Van Borm is nog steeds geblesseerd en Camerman verscheen andermaal niet op training. Abarkan is geschorst voor de levensbelangrijke match tegen Hoegaarden.

Bornem

Trainer Haverhals recupereert zowel Patrick Wouters als Tom Van Beneden. Koen Vosters is nog steeds geblesseerd en ook Geert Van Assche, zondag alleszins wegens een rode kaart geschorst, is minstens drie weken out. Hij vreest een meniscusletsel dat hem nog langer uit de ploeg zou houden.

Heist

Saliën hervatte met loopoefeningen, maar voor de flankspeler komt de afspraak met TK Meldert nog te vroeg. Ook voor Bert Goovaerts blijft het wachten. Hij mag komende week de baltraining hervatten. Hartwig Goossens speelt met de invallers. Gunther Sterckx ondervindt hinder van een verzwikte enkel, maar de kans dat hij speelklaar geraakt lijkt toch vrij groot.

Londerzeel

Doelman Tonnelier liep een vrij ernstige blessure op aan de knie. De achterste kruisband is geraakt en de meniscus gescheurd. Eddy wordt voor de thuiswedstrijd tegen Lombeek mogelijk vervangen door Steven De Ceukelaire. Gyselinck zit een schorsingsdag uit.

Lyra

Voor Peter Leemans komt de wedstrijd van zondag tegen Berchem in het gedrang. De middenvelder blijft sukkelen met een bilblessure en trok ondertussen op doktersbezoek. Moons is nog twijfelachtig en ondervindt eveneens hinder aan zijn bil. Bij Erwin Cuypers is er lichte vooruitgang. De middenvelder volgt nog steeds zijn geplande programma kinesitherapie.

Gunter Van Steenwinckel zit de komende twee weken een schorsing uit en ook Hermans zit op de strafbank. Dat betekent voor Lodewijckx een aanpassing, want in de defensie moet ook Yves Michiels genezen van zijn enkelblessure die hem al twee weken aan de kant houdt. Verder lijkt iedereen fit voor de confrontatie tegen leider Vorselaar. Wesse komt, op basis van een goede tweede helft op Rita Berlaar, opnieuw in de basis. Ook Van den Eede, vorige week licht geblesseerd, maakt zijn rentree.

Nu in het nieuws