Wase piloten blaken van ambitie

Motorcross

I.E.

BR>

SINAAI -

Vijf Wase piloten stonden het voorbije seizoen op het podium na het MCB-BLB kampioenschap van België. Het Lokerse broederpaar Kris en Tom Van Roy behaalde een derde plaats in het Belgisch kampioenschap zijspannen. Beide jonge piloten hopen volgend seizoen minstens één plaats beter te doen, maar ze beseffen wel dat er opnieuw zware concurrentie op komst is.

Bruno De Keyser uit Moerzeke werd derde bij de inters B 125cc reeks B. "Voor mij was dit de bekroning van een regelmatig seizoen. Volgend jaar ga ik met de ambitie van start om nog beter te doen en om vooral ook mee te strijden met de beste A-piloten", vertelde de piloot van het Hofman-team uit Waasmunster.

Davy De Pelsmaecker uit Lokeren wordt als één van de grootste beloften in de MCB-BLB federatie aanzien. De Pelsmaecker pakte een derde plaats in het kampioenschap beloften 125cc en werd tweede in het eindklassement van de FAM-wedstrijden.

"Ik had gehoopt om in het kampioenschap ook tweede te eindigen", verduidelijkt de 19-jarige De Pelsmaecker. "Het verschil met de piloot voor mij bedroeg amper 8 punten. Volgend jaar start ik bij de juniores 125cc. Een reeks waar de beste jonge piloten van de federatie zullen rijden. Een plaats bij de topvijf is mijn ambitie. Op langere termijn hoop ik zeker op nationaal vlak door te breken." De Pelsmaekcer traint wekelijks toch een tiental uren voor de wedstrijden op zondagmiddag.

Val

Stekenaar Jan Van Dijck stond een heel seizoen aan de leiding bij de juniores, maar in de laatste cross in Frasnes ging het mis. "Een val in de eerste bocht maakte een kruis over mijn titel. Ik probeerde nog te herpakken in de tweede reeks, maar de pijn was niet te harden. In de eindstand kwam ik daardoor enkele puntjes te kort", blikt Van Dijck terug op zijn seizoen.

Volgend jaar rijdt de piloot van MC Samen Sterk Wachtebeke bij de seniores 250cc. Daar wil hij opnieuw een gooi naar de titel doen. Broer Roel, die met zijn 16 drie jaar jonger is dan Jan, heeft ongetwijfeld ook heel wat in zijn mars. Hij miste maar net een derde plaats in het kampioenschap bij de nieuwelingen 125cc. Vader Luc Van Dijck, die zelf ook in zijn jonge jaren enkele wedstrijden reed maar na een paar valpartijen zijn loopbaan snel afrondde, heeft er alvast vertrouwen in.

Nu in het nieuws