Vicky Smits kroont zich ook tot nationaal kampioene

Ruitersport

I.E.

BR>

BELSELE -

Het dressuurseizoen 1999 werd alweer een succesverhaal voor de kerverse amazone uit Belsele, Vicky Smits. Smits zit sinds kort op het domein van de familie Lenssens, waar ze een uitgebreide accommodatie ter beschikking heeft om haar professionele loopbaan in de ruitersport verder te zetten.

Vorige week won Smits in Moerzeke met de zesjarige hengst Quavarotti van de Helle al de dressuurbeker van België. Vorig weekend voegde ze daar de nationale titel bij de jonge paarden aan toe. Nochtans begon het niet zo best voor Smits. Alle combinaties moesten twee selectieproeven afwerken. De beste tien daarvan kwamen uit in de finale. Voor aanvang van de finale had Smits 6 punten achterstand op de verbazende sterke Koen Verdegem, nog een Waaslander, die met 431 punten de leiding had.

In de finale maakte Smits dan duidelijk dat zij de sterkste was. Na een vrijwel perfect parcours bleef ze Verdegem liefst 21 punten voor. In de eindafrekening scheelde dat anderhalve procent. Philippe Jorissen kwam als derde op het podium, maar had al een erg grote achterstand. Voor Smits betekende het meteen ook de tweede titel op rij. Ook vorig jaar haalde ze met Quavarotti, toen bij de vijfjarigen, de nationale dressuurtitel bij de jonge paarden.

De andere Wase dressuurruiters deden het ook erg goed op die nationale titelrace, die in het Limburgse Viermaalroot werd afgewerkt. Stefan Van Ingelgem beheerste het gebeuren bij de vierjarigen en pakte ook nog een derde plaats bij de vijfjarigen. Van Ingelgem deed het ook één week geleden erg goed in de finale van de Beker van België, die in Moerzeke werd gelopen. Toen behaalde hij met Rockefeller winst en stond hij bij de vierjarigen met Doncaster op het podium. Nog nooit presteerden de Wase dressuurruiters zo goed als dit seizoen.

Nu in het nieuws