HROV sluit af in Moerzeke

Ruitersport

I.E.

BR>

MOERZEKE -

Morgen en overmorgen wordt in manège 't Overdijk in Moerzeke de laatste HROV-wedstrijd van het seizoen gesprongen. Naast de klassieke springwedstrijden worden er ook de ponyruiters gehuldigd, komen alle kampioenen nog eens in de schijnwerpers en worden de winnaars van het regelmatigheidscriterium in de festiviteiten betrokken.

Op de wedstrijd van vorige zondag in Zwijnaarde kon de jonge Liesbeth Vandeven haar sterke conditie van de jongste weken in de verf zetten. Met Princes bleef ze in de ponyproeven alle concurrenten minstens twee seconden voor. Ze was ook de enige foutloze combinatie in de barrage van de klasse 4, waar ze ook nog de snelste tijd liet afdrukken.

In de barrage van de klasse 6 stond geen maat op Bart Bommeré, die foutloos bleef en een dikke anderhalve seconde onder de tijd van Willy Hanssen en Christian Janssens dook. Amazone-kampioene Lisa De Ridder en de winnares van het regelmatigheidscriterium, Annelore Roegiers, wonnen in respectievelijk de klasse 5 en 4. Dat betekende dat in totaal vijf van de zes proeven door amazones werden gewonnen.

Twee keer Tim Coppens

SINT-NIKLAAS -

Tim Coppens pakte op de VRV-jumping in Hicewa voor een dubbele zege in de klasse 6. In de barema A moest hij zelfs niet foutloos blijven om de bloemen te pakken. Voordien was het overwicht in het jachtparcours ook al erg groot. Els De Blieck moest in de eindafrekening al vijf seconden toegeven, de broers Den Doelder volgden al op bijna tien seconden.

In de goed bezette klasse 3 won Kurt De Cock de barema C. In de barema A ging de zege verrassend naar Patrick Van Remoortere. Ook hier geen foutloze combinaties in de barrage, die duidelijk erg zwaar gebouwd bleek.

Op zondag 31 oktober staat er nog een VRV-wedstrijd op het programma in De Hippos in Puurs. Daarna volgt nog de vriendenwedstrijd op 12, 13 en 14 november in Hicewa.

Uitslagen Ruitersport

HROV in Zwijnaarde

Klasse 4 progressief:

1. Annelore Roegiers (Dior), 2. Giovanni Calleeuw (Valparaiso), 3. Filip Van Wonterghem (Erica), 4. Jessy Jordant (Quinta), 5. David Spegelaere (Hyacinth).

Klasse 5, barema A:

1. Lisa De Ridder (Russian Girl), 2. Christiaen Janssens (Pitja), 3. Benny Naessens (Biathlon), 4. Giovanni Calleeuw (Biscuit), 5. David Malfait (Igor).

Klasse 6, barema A:

1. Bart Bommeré (Missy Skippy), 2. gelijk Willy Hanssen (Heros) en Christian Janssens (Marshmellow), 4. Petra Schoukens (Libero P), 5. Lisa De Ridder (Opscotch Drum).

Pony's 80cm:

1. Sara De Stoop (Noeksa), 2. Evelien Van Riet (Samson), 3. Karen De Wandel (Dax).

Klasse 3 barema A:

1. Liesbeth Vandeven (Princes), 2. Julie Vanderstichele (Quarto), 3. Jorn Dhaenens (PC Lucky), 4. Julie Maertens (Apollo), 5. Evelien Van Riet (Galejade).

Klasse 4 barema A:

1. Liesbeth Vandeven (Princes), 2. Piet De Rijcker (Ecco), 3. Piet De Rijcker (Krack), 4. Franky De Ganck (Risquette d'Eelsendam), 5. Bart Bommeré (Nono van de Krekebeke).

VRV in Sint-Niklaas

Klasse 1 barema A:

1. Nele Van Kerrebroeck (Queeny), 2. Iris Verhulst (Prince), 3. Brecht Van Kerrebroeck (Gina), 4. Leen Van Bruyssel (Caprice), 5. Nicky Heuninckx (Spirit).

Klasse pony's barema A:

1. Pieter De Vleeschauwer (Midas), 2. Evelien Quintelier (Upside), 3. Evelien Quintelier (Rani), 4. Iris Verhulst (Emir), 5. Astrid Anné (Tosca).

Klasse 2 barema C:

1. Brecht Van Kerrebroeck (Laika), 2. Sandra Heuninckx (Jumper), 3. Evelien Quintelier (Rani), 4. Bart De Cock (Nero), 5. Bart De Cock (Nikita).

Klasse 3 barema C:

1. Kurt De Cock (Picaso), 2. Dago Caals (Mitchie), 3. Jan Vleminckx (Iris), 4. Dirk Van der Linden (Irish Lady), 5. Sandra Heuninckx (Roquepinne).

Klasse 4 barema C:

1. Tim Coppens (Samurai), 2. Els De Blieck (Ozekadel), 3. Marinus Den Doelder (Jomara), 4. Joop Den Doelder (Royale Daby).

Klasse 1 progressief:

1. Joris Kuppens (Prins), 2. Philippe De Strooper (Phaedra), 3. Stijn Vermeir (Hera), 4. Christophe De Middelaer (Karoen), 5. Nathalie Geysen (Kadans).

Klasse pony's progressief:

1. Nicky Heuninckx (Shana), 2. Iris Verhulst (Emir), 3. Nicky Heuninckx (Tibo).

Klasse 2 barema A:

1. Brecht Van Kerrebroeck (Laika), 2. Sandra Heuninckx (Jumper), 3. Bart De cock (Nikita).

Klasse 3 barema A:

1. Patrick Vanremoortere (Quinothy), 2. Annick Maes (Ivan).

Klasse 4 barema A:

1. Tim Coppens (Samurai).

Nationale dresssuurkampioenschappen jonge paarden

Zesjarigen:

1. Vicky Smits (Belsele) met Quavarotti: 67,81%; 2. Koen Verdegem (Lokeren) met Quattro: 66,25%; 3. Philippe Jorissen met Quando: 63,76%.

Vijfjarigen:

1. Geert Van der Borght met Rosantica: 71,85%; 2. Verena Burger met Roosevelt: 70,49%; 3. Stefan Van Ingelgem (Waasmunster) met Rockefeller: 69,75%; 5. Koen Verdegem (Lokeren) met Mexx: 67,66%; 9. Peter Pieters (Berlare) met Toviona van het Heirhof: 64,44%.

Vierjarigen:

1. Stefaan Van Ingelgem (Waasmunster) met Doncastro: 72,05%; 2. Stefaan Van Ingelgem met Saros: 70,05%; 3. Wilfried Mondeleers met Sickwelt: 68,00%.

Nu in het nieuws