Waasmunster vernedert Eupen

Handbal

G.St.

BR>

WAASMUNSTER -

Na enkele competitieloze weken hunkerde handbalminnend Waasmunster nog eens naar een wedstrijd, en dat zal Eupen geweten hebben. De Oostkantonners, waarbij één van hun twee Polen ontbrak, werden door een frivool Waasmunster met 24-13 onder de voet gelopen.

Daarmee onderstreept de ploeg van trainer Patrick Weckx dat het dit seizoen hoog mag mikken. Tegen Eupen winnen is niet niks, want talrijke insiders beschouwen die ploeg als titelfavoriet nummer één. Waasmunster kan zijn favorietenrol komende zaterdag nog een beetje bijkleuren als het op bezoek gaat bij Houthalen. De Limburgers zijn tot hiertoe de enige ongeslagen ploeg in eerste nationale.

In tweede nationale leed Attila Temse een 20-21 nederlaag tegen Kortessem, in de slotfase na een merkwaardige wedstrijd. Kortessem liep in de eerste helft 2-8 uit, maar een time-out werkte verademend voor de Waaslanders vermits bij de rust (9-9) alles te herdoen viel. In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. In feite verdienden geen van beide ploegen het verlies. De beslissing lag zaterdagavond in handen van Koen Vanhoyweghen, die in de slotseconden voor Attila een strafworp miste en zodoende een punt weggooide.

In eerste landelijke komt Brabo Denderbelle moeizaam op dreef. Na een behoorlijke bekercampagne, waarbij in de zestiende finales Roeselare wordt bekampt, lukte men zaterdag tegen een zwak Dendermonde de eerste competitiezege (32-23).

In dezelfde reeks gaat Buggenhout intussen onverdroten door op zijn elan. Nu werd Stenant netjes ingepakt met 13-28. Zaterdag wacht Buggenhout een belangrijk thuistreffen tegen Overpelt. Ook de Limburgers worden geacht voor de hoofdprijzen mee te spelen

Nu in het nieuws