"Er is genoeg talent aanwezig"

Tafeltennis

C.V.

BR>

MELSELE -

In een uitgestelde wedstrijd, als gevolg van het overlijden van de vader van Rony en René Braem, is Melsele A nipt de baas gebleven over Sint-Niklase D (7-9).

"Deze overwinning brengt ons opnieuw in het vaarwater van titelkandidaten Sint-Pauwels en Temse", zegt Paul Rogiers. "Niet dat we onszelf een kans geven om in dit competitiejaar een plaats aan de provinciale top in te nemen. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten we elke wedstrijd op ons sterkst kunnen aantreden. Dat is jammer genoeg niet het geval."

"In de eerste plaats moeten we Julien Huyers missen, die sinds enkele maanden met een hernia sukkelt en zelfs nog niet aan trainen toe is. Het grootste probleem blijft echter onze nummer één Erik Verstraeten, die om de haverklap wegens werkomstandigheden onbeschikbaar is. Zijn afwezigheid weegt zwaar op de prestaties van de ploeg en dat heeft uiteraard beperkingen tot gevolg. In normale omstandigheden moet Melsele zich met de besten uit de reeks kunnen meten. Ondanks alles hopen we het kampioenschap op een ereplaats af te sluiten."

Een oplossing ziet Paul Rosiers in de jeugdwerking. Melsele is door de jaren heen zowat de Oost-Vlaamse nummer één geweest inzake jeugdopleiding en hoopt dat ook in de toekomst te blijven. Een rist jonge knapen staat klaar om binnen relatief korte tijd de fakkel over te nemen.

In verband met zijn stokpaardje wil de Melseelse clubsecretaris dit nog kwijt. "We geven iedereen de tijd om volwassen te worden en willen voorkomen dat jong talent als Jan De Sorte, die door insiders als één van de meest beloftevolle jongeren wordt beschouwd, te vroeg zou opbranden."

"We laten onze jeugd rijpen. In afwachting daarvan roeien we met de riemen die we hebben. Door al die omstandigheden zien we ons in onze ambities berperkt, maar in de diverse ploegen is genoeg talent aanwezig om opnieuw aan de provinciale top te komen. We moeten alleen geduld hebben."

Nu in het nieuws