Nidak stoot door in beker

Volleybal

D.V.B.

BR>

VT Stekene 1

Nidak Nieuwkerken 3

STEKENE -

Stekene en Nieuwkerken maakten vooraf een hoofddoel van de provinciale beker en vulden hun scholierenteam daarom aan met enkele speelsters die reeds in de provinciale vrouwencompetitie aantreden. Nidak-coach Sven De Maeyer liet Ann Van Wolvelaer en Ine Opgenhaffen aanvankelijk op de bank, maar dat belette de bezoekers niet om via Elise Bulteel en Isabel Rooms een 0-5 voorsprong bij elkaar te slaan.

Met Hilde Proost op de middenpositie en Diedelinde Beck in de lage verdediging, alsook sterk serveerwerk van Imke Hiel, kwam Stekene op kousenvoeten terug. Zelfs de inbreng van Van Wolvelaer en Opgehaffen kon het tij niet keren voor de bezoeksters.

In een al even spannende tweede set sleurde Van Wolvelaer Nidak dan toch over de streep. Idem in de derde set, waarin Nidak sterk van wal stak via een opslagreeks van Opgehaffen, maar Stekene - met Hiel en Proost in een glansrol - zag terugkeren. Toen Opgehaffen opnieuw aan de opslag verscheen was het liedje uit voor Stekene.

Opnieuw spanning in de vierde set met Hiel die Stekene een mooie uitgangspositie bezorgde, maar Opgenhaffen, Van Wolvelaer en een attente Micheline Van Puymbrouck die Nidak finaal over de streep trokken.

VT STEKENE:

Diedelinde Beck, Dominique Oelbrandt, Hilde Proost, Imke Hiel, Astrid Van Grembergen, Lisa Cornelis, Helene Backaert, Veerle De Witte, Ine De Ruyter.

NIDAK NIEUWKERKEN:

Joke Brijs, Ine Opgenhaffen, Ann Van Wolvelaer, Elise Bulteel, Miek Buytaert, Leen De Clercq, Karol Gheeraert, Isabel Rooms, Sofie Van Eynde, Nike Van Landeghem, Micheline Van Puymbrouck.

Setstanden:

15-11, 12-15, 13-15, 13-15.

Nu in het nieuws