"Elke Ironman is anders"

Christian Meuser maakt van zijn vierde deelname op Hawaii zijn beste

Dirk Van Bruysel

BR>

SINT-NIKLAAS -

"Slechts één 43-jarige deed beter dan mij. Ik vind dat niet slecht. Bovendien voel ik me nog niet te oud, zodat ik wellicht nog wel eens in Hawaii kom", besluit Christian Meuser zijn relaas over zijn vierde Ironman. Een Ironman waaraan hij duidelijk met genoegen terugdenkt.

Triatlon

Het was een opvallend frisse Meuser die woensdagavond de talrijke genodigden ten huize van sponsor McDonalds te woord stond. De 26 uren durende vliegreis bleek geen spoortje nagelaten te hebben.

"Dat komt nog, maar wanneer dat weet je nooit. Zoiets hoort nu eenmaal bij het avontuur. Een avontuur zeg dat wel, want de Ironman is er één die alle glorie vertoont."

Vermits Christian Meuser de voorbije drie jaar steeds van de partij was, beseft hij zeer goed dat een Ironman niet via een welbepaald logboek wordt gelopen.

"Elke Ironman is anders, al speelt de ervaring natuurlijk voor een stuk mee. Voor mij was het trouwens de eerste keer dat ik er in Hawaii volledig alleen voor stond. Geen begeleiders deze keer, zodat ik in het hotel meteen toenadering zocht bij de

Aussies en de Kiwi's

(Australiërs en Nieuw-Zeelanders, nvdr). Bovendien hield ik mij vooral met mijn wedstrijd bezig. Dagelijks trainen, eten en vooral rusten in warme, vochtige maar geen extreme weersomstandigheden. Later kreeg ik het gezelschap van nog vijfien Vlamingen en twee Walen, zodat we samen een toffe bende vormden."

"Tijdens de wedstrijd heb je aan elkaar natuurlijk niks, want de

marshalls

bevinden zich overal, zodat stayeren absoluut onmogelijk is. En zo heb ik het graag. Dat is nog pure triatlonsport."

"Een gemiddelde van ruim 34 kilometer per uur op een golvend parcoours is niet niks."

Christian Meuser

"Vooraleer ik echter aan het fietsen kon beginnen, moest ik eerst een serieuze zwemproef afleggen. Wat voor Temsenaar Peter Moerman amper 55 minuten duurde, werd voor mij een marteling van 1 uur en 16 minuten. Het fietsen vlotte nadien een pak beter, zodat ik stilaan maar zeker opklom naar een degelijke plaats. Trouwens een gemiddelde van ruim 34 km per uur op een golvend en winderig parcours is niet niks."

"In de afsluitende maratonloop ondervond ik dat het mijn dagje niet was. Over de laatste tien kilometer zette ik bijna vijftig minuten neer en dat zegt veel. In een superdag duik ik onder de tien uur."

"Hoe dan ook, ik ben tevreden over het bereikte resultaat. Mijn 10u05'02" is opnieuw een verbetering van mijn wedstrijdrecord. Bovendien werd ik als vierde Belg en 17de in mijn

age-group

afgevlagd. Een prestatie die perspectieven biedt. Voor komend seizoen heb ik de nodige documentatie alvast meegebracht."

Nu in het nieuws