Palmares van Rudolf Adriaenssens oogt indrukwekkend

Duiven

B.V.W.

BR>

SINT - NIKLAAS -

Met de provinciale snelheidstitel in de categorie oude duiven is Rudolf Adriaenssens de Wase vaandeldrager op de Oost-Vlaamse kampioenschappen 1999. De superioteit die de Sint - Niklazenaar op de Noyonvluchten in de Sint-Niklase Verbroedering demonstreerde, was de voorbode van de machtsgreep op de diverse kampioenschappen.

Het palmares van Adriaenssens oogt indrukwekkend. De Blauwe Provinciaal 501/98 zet de toon. Naast zijn provinciale titel, met zijn zes beste seizoenuitslagen (vier eerste en twee tweede prijzen), wint hij de

Gouden Ring

met de zeven beste resultaten van het seizoen en de 'superstar' in de SNVB.

De kolonie Rudolf Adriaenssens met vijf Noyon-topduiven wint de supercup, met het hoogste aantal eersteprijzen. In zijn inkorvingslokaal De Rappe Duif - voor Rudolf een toepasselijke naam - ontvangt hij van lokaalhoudster Thea de keizersbeker. Adriaenssens is er drie opeenvolgende seizoenen algemeen kampioen op de Quiévrain- en Noyonvluchten.

De naam Rudolf Adriaesssens is reeds dertig jaar synoniem van een kampioenenkolonie. "Tot voor een paar seizoenen beperkte ik mij alleen tot Qui'evrain", geeft Rudolf aan. "Het inkorten van de afstand en de afzonderlijke lossingen noodzaakten mij om geleidelijk naar Noyon over te schakelen. Bij hun thuiskomst maken mijn duiven nog twee ereronden en op Quiévrain zijn op dat moment de kopprijzen verdeeld. Vanaf 2000 beperk ik het programma tot Noyon".

Voorkeur

"Sedert ik 22 jaar geleden in contact kwam met Jules Wouters uit Keerbergen draagt de Janssens-Arendonk-origine mijn voorkeur weg. Via Jules Wouters en de rassen Romain Legiest (Oostakker) en de Nederlandse kolonie Bouwmans zit dit wereldras op mijn hokken. Omdat de kweekploeg de basis van het succes blijft, zocht ik versterking bij Segers - Janssens (Beveren), André en Alfons Van Boxelaer (Tielrode), Alfons van Boxelaer (Sint-Niklaas), Van Cauter - Plas (Aalst) en de tandem Wouters - Cooremans (Langdorp), kampioenen van België jonge duiven 1999. De inkruising is succesvol", beklemtoont Rudolf Adriaenssens.

"Een strenge selectie, waarbij alleen toppers een plaats op het vlieghok krijgen, en een stipte verzorging, waarbij de gezondheid primeert, zijn de rode draad in mijn benadering. Een paar keer per seizoen is er controle bij de dierenarts. Mijn devies luidt: alleen ingrijpen als het noodzakelijk is. De conditie moet op een gezonde manier gewaarborgd worden. Op 10 mei kreeg ik dopingcontroleurs op bezoek. Het was een negatieve controle", debiteert Rudolf AdriaeNssens.

"Ik verheug mij dat ik op een rustige wijze het duivenspel kan beoefenen. De assistentie van mijn petekind Kathy Adriaenssens is een hulp. Ik krijg alle steun van mijn buren, die best begrijpen dat tijdens de thuiskomst van de duiven rust noodzakelijk is. Hun begrip is een deel van zijn succes."

Nu in het nieuws