Hamme en Spoor in evenwicht

Bowling

D.V.B.

BR>

HAMME -

Weinig reden tot feestvieren vorig weekend bij de Hamse bowlingploegen. In 4D moest een onnauwkeurig Wuitens Baert & Co de overwinning aan een nochtans allesbehalve sterk presterend BV Family laten (6-2 en 2.305-2.226). Geen enkele Wuiten geraakte in de buurt van de 500 pins.

De kegels vielen vlotter voor BC Hamme, dat een 4-4 gelijkspel behaalde tegen Spoor BC. Hamse kegelkiller bij uitstek was Franky Praet (615). In zijn spoor gooiden ook Nico Vermorgen (540), Robert Vermorgen (535) en Peter Adriaenssens (534) hoge ogen.

Kaatsen

Kastel meermaals kampioen

WIEZE -

Vorig weekend werden in het Wiezehof de elf kampioenen Liga Vlaanderen van het afgelopen seizoen gehuldigd. Het ging om de laatste kampioenen in Liga Vlaanderen. Volgend jaar maakt ook Halle zijn opwachting en krijgt de competitie de naam Entiteit Vlaanderen.

Het Moerzeekse Kastel werd net als het Brabantse Bever extra in de schijnwerpers geplaatst. Kastel speelde zowel met de pupillen, de miniemen als de fanionploeg kampioen in hun reeks en kreeg hiervoor een speciale vermelding. Verder mochten uit de regio Waas-Dender ook Lebbeke Jaco's - kampioen in Lagere 3 - en uiteraard Baasrode - kampioen in hogere 1 en pas in extremis van de nationale titel gehouden - een prachtige trofee afhalen.

Korfbal

AGO klaar voor Temse

AALST -

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Ago Aalst is erin geslaagd om tegen Gentse een gelijkspel uit de brand te slepen en zo nog enig uitzicht op een ereplaats te behouden. Aalst was nochtans voortdurend op achtervolgen aangewezen en sprong pas vijf minuten voor tijd even over Gentse. Twee minuten later had Gentse opnieuw een voorsprong, maar in de slotseconden mikte Johan De Saeger de 7-7 eindstand op het bord.

Volgend weekend moet Aalst op bezoek bij Temse. De Ajuinen staan momenteel op de voorlaatste plaats en hebben drie punten minder dan Temse en Gentse. De wedstrijd op Temse is voor hen zowat die van de laatste kans.

Krachtbal

ZAK gaat zwaar onderuit

BAASRODE -

De zesde speeldag verliep rampzalig voor ZAK Beveren. Op bezoek bij degradatiekandidaat Baasrode hoopte Beveren zijn puntentotaal nog wat te kunnen aandikken en zo opnieuw dichter bij de top te kunnen aansluiten.

In Baasrode bleek Koen Roelandt geen weg te weten met de wedstrijdbal en de beperkingen van het terrein. Driekwart van de Beverse doelworpen gingen buitenspel en kwam er dan toch eens ééntje tussen de lijnen, dan stonden daar de secure Baasrode-verdedigers. Na 25 minuten was het 11-2 en bleek de frustratie erg groot bij Beveren. Dan al was duidelijk dat de tweede helft er te veel aan was (21-12).

Volgend weekend heeft Baasrode opnieuw thuisvoordeel in de bekerwedstrijd tegen ZAK Beveren. Voor Beveren een snelle kans op revanche.

Zaalvoetbal

Chablis pakt eerste punt

TEMSE -

Ondanks de afwezigheid van Moussa El Habchi, Ahmed Chair, Samir Chentuf en Ghazi El Yagmouri, maar met nieuwkomer Patrick Van Egghen voor het eerst in de ploeg, ging Chablis Temse zijn eerste puntje halen bij Jette.

De Brusselaars stonden bij de rust nochtans 4-1 voor, maar onder impuls van Tommy De Smet sloeg Chablis terug. Gunnar Verhulst scoorde een vijfde Chablis-treffer (4-5). Alhoewel Chablis de laatste tien minuten - na de uitsluiting van De Smet - met reservedoelman Alain Vereecke als veldspeler moest spelen, hield Chablis tot in blessuretijd stand. Daarin maakte Jette van een falen van de scheidsrechter gebruik om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen.

Judo

Daan De Cooman inzetbaar

RONSE -

Op het recente WK in Birmingham blesseerde Daan De Cooman zich aan de linkerknie. Intussen werd zijn meniscus verwijderd. De revalidatie loopt goed. In die mate zelfs dat de Zottegemnaar met Samoerai Ronse zal kunnen deelnemen aan de interclubfinale in ere-afdeling op 14 november. Na de tweede dag in het Limburgse Koersel lijkt het duel voor de interclubzege uit te draaien op een strijd tussen Hooglede, Samoerai Ronse en Moorsel.

Gewichtheffen

Tom Goegebuer op recordjacht

ZWIJNAARDE -

Een lichte rugblessure verhinderde dat Tom Goegebuer, al gepreselecteerd voor de Olympische Spelen in Sydney, op het BK voluit ging. In het vooruitzicht van het WK nam een opgelapte Goegebuer zaterdag deel aan een internationaal tornooi in het Duitse Kindsbach. Nabij Kaiserslautern trok de 61,8kg wegende Oost-Vlaming 120kg bij zijn tweede poging. Daarmee verbeterde hij zijn vorig Belgisch record met 2kg. Hij zag af van een derde poging om blessures te vermijden. In het stoten lukte hij nadien 147,5kg (5,5kg onder zijn Belgisch record). Omdat hij in totaal 267,5kg realiseerde, brak hij nog een Belgisch record en hij werd meteen ook winnaar van het internationale tornooi.

Nu in het nieuws