Zwijnaarde biedt kwaliteit én kwantiteit

SINT-NIKLAAS -

Maandag begint het officiële veldloopseizoen. Antwerpen heeft de eer het in te lopen. Dat gebeurt in park Sorghvliedt in Hoboken met een dubbele veldloop, die traditioneel nogal wat volk trekt. Dat de topatleten zich op het eerste treffen nog niet bloot geven, is te verwachten.

W.V.H.

BR>Onze provincie moet nog een week wachten, maar dan staat met Zwijnaarde één van de betere veldlopen in ons land, zowel wat kwaliteit als aantal deelnemers betreft, op de affiche. Oost-Vlaanderen moet dit seizoen wel drie veldlopen missen. AC Denderland heeft voorlopig de damesveldloop in Grembergen en de mannenveldloop in Sint-Gillis-Dendermonde opgeborgen. Een verrassing is ook dat Welle wegvalt. Uitbergen blijft op 30 januari op het programma gehandhaafd.

Assa Ronse geeft traditioneel op 11 november partij met de 56ste Cross der Vlaanderen. Op 14 november is Aalter aan de beurt met een confrontatie tussen Oost- en West-Vlaanderen. Een weekje later is het de beurt aan AC Deinze, dat de laatste jaren een opgang meemaakte met telkens meer dan duizend deelnemers. Lukt dat nu ook de derde maal? Op 28 november is Zele het trefpunt. Het betekent dat de Oost-Vlaamse een drukke maand november voor de boeg hebben.

Ook december is goed gevuld. Het begint op 5 december in Merelbeke, waar de inrichtende vereniging hoopt dat de Sint voor goed crossweer zorgt. Stekene komt op 12 december aan de beurt met zijn tweede dubbele veldloop. Een week later is Zottegem organisator. De Bevegemse Vijvers vormen een te duchten parcours.

Het kerstfeest voor het veldlooppubliek zal opnieuw op 26 december in Ertvelde-Rieme plaatsvinden. De manifestatie vormt een mooie afsluiter van 1999.

Nu in het nieuws