Saive opent wereldbeker met zege

Tafeltennis

BR>

XIAOLAN -

Jean-Michel Saive is de strijd om de individuele wereldbeker in de Chinese stad Xiaolan uitstekend gestart. Onze landgenoot begon zijn groepswedstrijden met een 2-1 zege tegen de Chinees Liu Guoliang, regerend wereld- en olympisch kampioen. De setstanden: 16-21, 21-12, 21-18. Europees kampioen Vladimir Samsonov uit Wit-Rusland leed een onverwachte 2-1 nederlaag tegen de Oostenrijker Werner Schlager, de nummer drie van het WK.

f Autosport

Jonkheer Wenceslas de Beaudignies

(42 jaar), die de jongste jaren bekendheid verwierf als koersdirecteur van de 24 Uren van Francorchamps en tevens lid was van verschillende commissies, is overleden aan de gevolgen van een jachtongeval, waarbij hij enkele weken geleden betrokken was.

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear

heeft één jaar nadat hij zich terugtrok uit de Formule 1 aangekondigd ook de Indy Racing League en de CART te verlaten.

f Baseball

De New York Yankees

hebben tegen de Atlanta Braves de World Series gewonnen en zijn daarmee voor de 25ste maal profkampioen. De winst betekende de derde World Series in vier jaar voor de New Yorkers.

f Biljart

Patrick Niessen, Philippe Deraes en Robby Sonck

zijn dit weekeinde de drie Belgische deelnemers aan het Europees kampioenschap kader 71/2 in het Noord-Franse Ronchin.

f Boksen

Daniella Somers

verdedigt op 21 november in de Deurnese Arenahal haar wereldtitel tegen de Nederlandse Corinne Geeris. De zaal is op 200 van de meer dan 2.000 plaatsen na reeds uitverkocht.

f Bowling

België

zal met dertien spelers deelnemen aan het WK bowling dat van 16 november tot 2 december wordt georganiseerd in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).

De selectie

: Kristof Vaes, Gery Verbruggen, Gregory Maes, Olivier Leroy, Jean-Marc Lebon, Ives en Sven Van Eijken bij de mannen.

Wendy Bergen, Elisabeth De Telder, Susanne Jerusalem, Nadia Ledent, Christine Van Boom en Patricia Vezzu vormen het vrouwenteam.

f Golf

Onze landgenoot Nicolaas Vanhootegem

is op het tweede gedeelte van de Qualifying School golf, dat plaatsvindt op de golfbaan van Pals nabij het Spaanse Barcelona, kunnen opklimmen naar een gedeelde zeventiende plaats. Met zijn totaalscore van 213 slagen telt hij zes slagen meer dan de twee leiders, de Spanjaard Quiros en de Fransman Branger. Vanhootegem moet in de top-29 eindigen om een ticket te verzilveren voor de finale van de Qualifying School, die doorgaat van 17 tot en met 22 november in het Spaanse San Roque.

f Snooker

Mario Geudens en Patrick Delsemme

hebben beiden door hun goede prestaties op het Grand Prix snookertornooi, hun plaats op de wereldranking aanzienlijk verbeterd. Geudens klimt in de tussenstand naar de 80e plaats. Delsemme noteert nu op 111.

f Tennis

Andre Agassi

zal niet met zijn vriendin Steffi Graf als "droomkoppel" op de tennisbaan aantreden. "Wij zullen op de Australian Open niet aan het gemengd dubbel deelnemen", reageerde de Amerikaan in Stuttgart op een vraag. "Je moet zaken en plezier scheiden", aldus nog de superster uit Las Vegas.

Pete Sampras

wil volgende week in Parijs zijn heroptreden maken in het tenniscircuit. De Amerikaan is door een aantal weken blessureleed op de wereldranglijst inmiddels voorbijgestreefd door zijn landgenoot Andre Agassi en de Rus Jevgeni Kafelnikov.

f Wedrennen

De drafsport in Nederland

wordt bedreigd door het zeer besmettelijke rhinovirus. De voorbije twee weken zijn bij minstens negen paarden uit vijf verschillende stallen de ziekteverschijnselen vastgesteld. Zeven dieren overleden reeds.

f Wielrennen

Marc Streel

heeft tijdens een training in het Gentse Kuipke zijn rechtersleutelbeen gebroken nadat hij tegen een geopend luik knalde.

Franky Van Haesebroucke

(Collstrop) won in de Australische Commonwealth Bank Cycle Classic de achtste etappe, een criterium over 30 kilometer. De nieuwe leider in de rittenkoers is de Sloveen Gorazd Stangel.

Nu in het nieuws