Tuchtcommissie UEFA buigt zich over gedrag Gerets

NYON -

De tuchtcommissie van de UEFA buigt zich op 9 november in Nyon over de zaak-Eric Gerets. In het rapport van de Deen Jim Stjerne Hansen, de afgevaardigde van de Europese voetbalbond, wordt melding gemaakt van 'unproper conduct, onbetamelijk gedrag.

BR>Trainer Gerets van PSV ging dinsdag in de slotfase van het duel met Bayern München over de schreef door Lothar Matthäus een duw te geven. Dat leidde in de slotfase van de wedstrijd uit de Champions League tot een fel opstootje. Of Gerets een schorsing of boete boven het hoofd hangt, is nog onduidelijk. Omdat de UEFA pas op 9 november uitspraak zal doen, zit Gerets woensdag bij PSV's laatste duel, uit bij Valencia, gewoon op de bank.

Niettemin vreest PSV een forse straf van de UEFA. Een deel van de aanhang van de Eindhovense club wierp in de eerste helft allerlei voorwerpen naar Bayern-mikpunt Matthäus. PSV-voorzitter Harry van Raaij: "Ik verwacht dat de UEFA streng zal optreden." En over de duw van Gerets: "Het was niet verstandig wat hij deed, maar bij voetbal horen emoties. Ik ga er nog eens met Gerets over praten."

Nu in het nieuws