Chinezen geven Torken vroeger dan verwacht vrij

BEVEREN-

Oefenmeester Bert Van Puymbroeck kan weer beroep doen op de diensten van Remco Torken. De Nederlandse spits mocht wel vroeger dan in het contract voorzien terugkeren uit China maar tot einde november niet spelen voor Beveren. Nu kwam vanuit China een officieel document met vrijgave zodat Torken, die sedert zijn terugkeer meetraint met de A-kern, inzetbaar is. Mogelijk speelt hij vandaag met de invallers. Bij die invallers doen naast Puglits, ook Imagbudu en Smet hun wederoptreden. Begin van de week sloten Puglits en Imagbudu aan bij de groep en gisteren maakte Jimmy Smet het laatste halfuur van de groepstraining zonder problemen rond. Alleen de jonge Davy Theunis staat nog op non-actief.

D.D.T.

BR>

Zefilho kan nog altijd niet voluit meetrainen

GEEL -

Trainer Put kan morgen op de geschorste Vamesu na wellicht uit een voltallige kern putten. Al bestaat er nog enige twijfel over Zefilho. Die blijft hinder hebben van een lichte contractuur in de dij en trainde niet voluit. Bruno Versavel, die de dinsdagtraining staakte na een griepaanval, ging wel voluit. Ook Jo Geerinckx (oogkasblessure) komt in aanmerking voor een selectie. Asare (operatie voet) startte zijn revalidatieperiode met loopoefeningen. Paul Put trok gisterenavond naar het Astridpark om Harelbeke te scouten. Volgende week is Verbroedering immers te gast in het Forestiersstadion.

De Ijslander Gudmunder Benediktson, die wellicht tot het einde van het seizoen wordt ingelijfd, speelde tijdens het seizoen '92-'93 voor Germinal Ekeren. Hij verhuisde daarna naar Thor Akureyri.

Zes kernspelers tegen Westerlo onbeschikbaar

ANTWERPEN -

Kovacs en Karagiannis zijn geschorst. Hoewel de spierblessure van Marinovic meevalt, is hij toch een paar weken onbeschikbaar. Svetlicic moest opnieuw afhaken. Verder onderzoek dringt zich op. Van der Heyden (verrekking mediale knieband) werkt gedurende drie weken een speciaal programma af. Haagdoren blijft met een hielprobleem erg onzeker. Severeyns sloot aan bij de groep.

De beloften, met de drie aangekondigde Brazilianen en de twee Colombianen, verloren met 0-2 van de Ajax-Uefa's, na een vrij behoorlijke repliek. Van de vier overige jeugdploegen die het woensdag opnamen tegen de Ajax-jeugd, verloor er geen enkele. De Germinal Beerschot-jeugd werd tevens uitgenodigd voor deelname aan een tornooi op Ajax in november.

Stein Huysegems zit in voorselectie beloften

LIER -

Stein Huysegems zit in de voorselectie van de beloften voor de dubbele confrontatie met Nederland. De nieuwkomer prijkt naast gevestigde waarden als Cavens, Daems, Hoefkens, De Keyser en Somers op het lijstje waaruit De Sart zijn keuze moet maken.

Hoewel extra onderzoek in Keulen geen bijkomende complicaties aan het licht bracht, blijft de hamstringblessure Thomas Zdebel parten spelen. De Duitse middenvelder kon opnieuw niet helemaal voluit trainen en achter zijn naam blijft een vraagteken staan. Karel Snoeckx sukkelt met de buikspieren en is eveneens onzeker voor de thuismatch tegen Moeskroen. Laeremans, Daems en Huysmans, de voorbije dagen geveld door griep, waren wel weer van de partij.

Geoffrey Peytier blijft sukkelen met voetletsel

MECHELEN -

Geoffrey Peytier bleef tegen Hekelgem en Germinal Beerschot aan de kant en een wederoptreden is niet voor morgen. De voet van de Mechelse verdediger moet een drietal weken in het gips. Als er na die periode geen beterschap is, volgt een operatie.

Voor de wedstrijd op Aalst is de kern van vorige week volledig fit. Vandenbroeck (verrekking) sloot bij de groep aan en ondervond geen hinder meer. Voor de thuiswedstrijd tegen Anderlecht zijn zowel voor de hoofdtribune als de staanplaatsen nog kaarten beschikbaar.

Manager Buskens en Kampenhout-voorzitter André Meeus hadden een nieuw gesprek over de transfer van jeugdspeler Pieter Schoevaerts, die door KV al in vier duels onrechtmatig werd opgesteld. KV deed aan Kampenhout een nieuw voorstel, dat alsnog de weg moet vrij maken voor een definitieve overgang.

Alleen Mario Verheyen ligt nog in lappenmand

WESTERLO -

Trainer Jan Ceulemans haalde opgelucht adem want op Mario Verheyen na verscheen iedereen op training. Verheyen blijft sukkelen met een enkelblessure en mag rusten vermits hij geschorst is voor de uitwedstrijd tegen Germinal Beerschot. Toni Brogno is hersteld van zijn griepaanval en trainde voluit. Dat deden ook Verdran Pelic en Cvijan Milosevic. De liesblessure van Benoit Thans blijkt niet alarmerend te zijn zodat gisteren het licht op groen werd gezet om te trainen. Dirk Thoelen en Bjorn De Coninck spelen vanavond met de reserven.

Nu in het nieuws