Clegg en Hilton met invallers

DEURNE -

De van Manchester United geleende Engelse aanwinsten Clegg en Hilton debuteren vanavond met de Antwerp-invallers tegen Kortrijk. Ook Senanu, Siljanoski, De Roeck, Mücher en Nagy voetballen vanavond. Trainer Regi Van Acker kan voor de wedstrijd van zondag op Kortrijk, waar Antwerp de eerste periodetitel hoopt te pakken, op een volledige spelerskern rekenen. Ook Pivaljevic, terug uit schorsing, is van de partij.

L.D.R.

BR>

Zeré in selectie Ivoorkust

LOKEREN -

Zeré, opgeroepen voor de interland van de Ivoorkust tegen Gabon, mist hierdoor de derby met Gent. De geel geschorste doelman Dabanovic zal vervangen worden door Jurgen Sierens. Stefan Staelens is herstellende van een operatieve ingreep aan de schouder.

Geblesseerden speelklaar

GENT -

Bij AA Gent is Emil Sterbal hersteld van een enkelletsel en inzetbaar in Lokeren. Ronald Foguenne (ribkneuzing) test vandaag nog, maar waarschijnlijk zal hij ook speelklaar zijn. Ivica Dragutinovic (lichte footing) en Galli Barka (lopen en baltraining) werken nog individueel. Maandag 15 november speelt AA Gent in Le Havre een oefenduel tegen de plaatselijke eersteklasser. In een vorig duel won Gent thuis met 3-2.

Marc Hendrikx nog niet fit

GENK -

Marc Hendrikx, de middenvelder van Racing Genk, moet nu ook de wedstrijd op Sint-Truiden aan zich laten voorbijgaan. De Noord-Limburger heeft nog te veel last van zijn voetzoolkwetsuur. Een speciaal stukje kunststof dat onder voet werd aangebracht, zorgde wel voor enige verbetering, doch van echt trainen was ook gisteren geen sprake.

Blay weigert Ghanese selectie

SCLESSIN -

Georges Blay had begin deze week naar Ghana moeten vertrekken voor een interland tegen Kameroen. Nu de concurrentie in de Standard-verdediging steeds groter wordt, verkoos hij in Luik te blijven.

Tickets Brugge - Anderlecht

BRUGGE -

Het secretariaat van Club Brugge meldt dat de termijn voor het terugsturen of binnenbrengen van tickets voor de uitgestelde wedstrijd Club Brugge-Anderlecht (van 12 september) ten uitzonderlijken titel wordt verlengd tot en met zaterdag 30 oktober.

De verkoop van nieuwe tickets voor deze wedstrijd, voorzien op woensdag 15 december om 20.30u, start op dinsdag 2 november.

Exotische testers bij RWDM

MOLENBEEK -

RWDM blijft, ondanks de beperkte financiële middelen, op zoek naar versterking. Deze week trainen alweer drie nieuwe testspelers mee met de Molenbeekse A-kern: de Ghanees Tiero, de Kameroener Bessong en de Chinees Song.

Winnaar WK clubs: 230 miljoen

ZURICH -

De winnaar van het eerste WK voor clubs, van 5 tot 14 januari in Brazilië, ontvangt van de FIFA liefst 230 miljoen fr. De verliezende finalist krijgt nog 190 miljoen fr. Elke deelnemende club gaat met minstens 95 miljoen fr. naar huis.

De groepindeling:

Groep A:

Real Madrid (Spanje), Al-Nassr (Saudi-Arabië), Corinthians (Brazilië) en een Afrikaanse club.

Groep B:

Manchester United (Engeland), Necaxa (Mexico), Vasco da Gama (Brazilië), South Melbourne (Australië).

Gili technisch directeur Egypte

KAIRO -

De Fransman Gérard Gili, ex-trainer van Olympique Marseille, heeft een tweejarig contract ondertekend als technisch directeur van de Egyptische Voetbalbond. Zijn taak is de nationale ploeg te plaatsen voor de wereldbeker in 2002. Gili wordt bijgestaan door de Egyptische trainer Anour Salama.

Vieira: boete en schorsing

LONDEN -

De Franse middenvelder Patrick Vieira (Arsenal) is door de tuchtcommissie van de Engelse bond wegens twee voorvallen tijdens de partij tegen West Ham zes wedstrijden geschorst en beboet met 45.000 pond (circa 2,7 miljoen fr). Spuwen naar verdediger Ruddock kostte een ban van vier wedstrijden en 30.000 pond. Het incident in de spelerstunnel met een politie-agent na zijn uitsluiting, werd met twee wedstrijden schorsing en een geldstraf van 15.000 pond bedacht. Vieira heeft veertien dagen tijd om beroep aan te tekenen.

Bonfrère coacht Nigeria weer

MAASTRICHT -

De Nederlander Jo Bonfrère wordt tot en met het WK 2002 opnieuw bondscoach van Nigeria. Bonfrère wordt ook verantwoordelijk voor het olympisch elftal en de jeugdelftallen. Bonfrère leidde het land in 1996 in Atlanta naar olympisch goud.

Ian Wright tekent bij Celtic

GLASGOW -

De Britse aanvaller Ian Wright heeft een contract getekend bij Celtic Glasgow. De 35-jarige voormalige international speelde bij West Ham. Wright moet bij de Schotten de Zweed Henrik Larsson vervangen. Larsson brak vorige week in de UEFA-beker-wedstrijd tegen Lyon zijn been is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Geen FA-Cup voor Manchester Un.

MANCHESTER -

Manchester United heeft bevestigd dat het zijn FA-Cup niet zal verdedigen, omdat het zal deelnemen aan het wereldkampioenschap voor clubs in Brazilië van 5 tot 14 januari. United, dat vorig seizoen de magische

'treble'

(Champions League, Engelse titel en FA-Cup) won, heeft dit in een brief aan de Engelse voetbalbond (Football Association) gemeld.

FIFA: profstatuut arbiters

PARIJS -

Het Comité Voetbal van de FIFA heeft gevraagd dat de kalender dringend zou worden geharmoniseerd en opteert verder voor een profstatuut voor de scheidsrechters. Het Comité kan enkel aanbevelingen doen. Het is aan het Uitvoerend Comité van de Fifa, voorgezeten door de Zwitser Joseph Blatter, om de aanbevelingen van deze commissie concreet om te zetten. Een ander gespreksonderwerp vormde het aantal buitenlandse spelers in de clubteams, dat zou moeten beperkt worden tot vijf buitenlanders per club.

Canal+: zeven novembermatchen

BRUSSEL -

Betaalzender Canal+ zendt in november zeven wedstrijden rechtstreeks uit. Het programma begint op dinsdag 2 november met de terugwedstrijd in de tweede ronde om de UEFA-beker Bologna - Anderlecht (18u). Internationaal zijn er verder de 1/8ste finale om het EK voor beloften tegen Nederland, op 13 november in Heerenveen (18u) en op 17 november in Moeskroen (20u).

Het nationale programma: vrijdag 5 november Charleroi - Club Brugge (20u); woensdag 10 november Club Brugge - Moeskroen (20u); vrijdag 19 november AA Gent - Anderlecht (20.30u); zondag 28 november Anderlecht - Genk (20u).