Illegale video's 'Star Wars' blijkbaar gemaakt in cinema

BRUSSEL -

Terwijl de film

Star Wars

hoge toppen scheert in de bioscopen en het nog wachten is op een video-versie van het spektakel, zijn deze week wel al zo'n tweehonderd illegale video's van de Amerikaanse kaskraker in beslag genomen. Dat gebeurde op twee plaatsen in de buurt van Charleroi. Op een van de adressen werden ook illegale video's van de films

Carrie II

en

Mummi

gevonden. Waar de video's vandaan komen, moet verder onderzoek uitwijzen. Zeker is dat de films via het legale circuit nog niet op video verkrijgbaar zijn. Vermoedelijk is het kopiëren gebeurd met medewerking van een bioscoopuitbater of een personeelslid van een bioscoop.

Thierry Goeman

BR>Omdat de films in het Frans ondertiteld en van prima kwaliteit zijn, staat het zo goed als vast dat ze uit ons land of uit Frankrijk komen. Bij een andere videopiraat in Jemappes vonden speurders 10.000 illegale videofilms, recente en minder recente. De man vroeg er 500 frank per stuk voor. Naast een zware boete kunnen vervalsers een fikse eis tot schadevergoeding van de verdelers verwachten. Die kan oplopen tot 5.000 frank per illegaal gekopieerde film.

Nu in het nieuws