James Ensor inspireert Brugse kunstbeurs

BRUGGE

- In de Brugse stadshallen vindt van 30 oktober tot 7 november de zestiende editie plaats van de Internationale Kunst- en Antiekbeurs. Ruim vijftig internationaal gerenommeerde kunst- en antiekhandelaars zullen er hun mooiste stukken presenteren. Volgens Gil Tuteleers van Art Promotions Publi Gil hebben de voorbije edities bewezen dat de beurs tot de belangrijkste van het najaar behoort. Men probeert steeds aan te sluiten bij het nationale en internationale kunstgebeuren van het ogenblik. Dit jaar is dat onder meer de James Ensor retrospectieve in Brussel, de expositie rond vijfhonderd jaar kunstenaressen in Antwerpen en de Fritz Van den Berghe retrospectieve in Oostende.

Belga

BR>De Internationale Kunst- en Antiekbeurs biedt een rijk aanbod van bijna de hele Europese schilderkunst van de late middeleeuwen tot en met de romantiek en het impressionisme. Daarnaast zijn er Franse, Engelse, Italiaanse en Nederlandse meubels te zien, aziatica, antiek zoals Delftse faience, glas, juwelen en zilver, klokken gravures en wandtapijten. Verder zijn er kunstvoorwerpen, sculpturen, archeologica, antiquariaat, Chinees porselein en Japanse kunst aanwezig. Kunsthistorici en museumconservatoren kijken volgens de organisator streng toe op de authenticiteit van elk voorwerp. Daarnaast loopt er een thematentoonstelling rond

De roots van de euro

met zo'n 150 voorwerpen en munten.

16de Kunst- en Antiekbeurs Brugge, Belfort op de Markt, van 30 okt tot 7 nov, weekdagen 14-19u, we 11-19u. Toegang 300 frank. Info: 050/35.40.07.

Nu in het nieuws