Honderden BV's raken in de ban van The Phantom

De BV's die gisterenavond de galapremière van

The Phantom of the Opera

bijwoonden, kwamen na afloop superlatieven te kort om deze productie te bejubelen. Deze musical gaat ook in Antwerpen, net als in de rest van de wereld, ongetwijfeld een grote toekomst tegemoet. Met Hans Peter Janssens, als spook, in een absolute glansrol. Dergelijk spektakel werd nooit eerder vertoond in Vlaanderen.

Herman Van Doninck

BR>Iedere keer weer ziet productiehuis

Music Hall

het grootser. We dachten dat we met

Les Misérables

zowat alles gehad hadden, maar deze voorstelling overtreft alles. Uiteraard waren er ook de traditionele BV's, die je overal tegenkomt. Politiek Vlaanderen was opvallend aanwezig met Jean-Luc en Célie Dehaene, Stefaan Declerck, Eric Van Rompuy, Mieke Vogels, en noem maar op. Ze waren wel erg luidruchtig, onze politici. Net of ze in het parlement waren.

The Phantom of the Opera

is het dramatische verhaal van een mysterieuze, mismaakte man die in de catacomben van het Parijse Operagebouw woont. De Phantom wordt verliefd op de jonge zangeres Christine Daaé, die triomfen viert als vervangster van de diva La Carlotta. Spook Hans Peter Janssens kan in deze rol alle registers opentrekken, en doet dat met een overtuiging alsof zijn leven ervan afhangt. Hopelijk kan zijn stem dit al die voorstellingen aan. Het spook zal hem alleszins de eerstvolgende maanden niet meer loslaten.

Operadiva An Lauwereins zit goed in haar rol. Af en toe gaat ze zo hoog dat ze moeilijk verstaanbaar wordt, maar dat is een schoonheidsfoutje. Vooral het komische element van haar rol komt, zonder dat ze dit moet forceren, goed tot uiting. Het Nederlands van Christine, gespeeld door de Duitse Suzanne Duwe, valt heel erg mee. Bovendien heeft de jongedame een overvloed aan uitstraling en talent. En wat een stem heeft ze: om koude rillingen van te krijgen. De Amerikanen in de cast daarentegen moeten nog even schaven aan hun taal.

En dan zijn er nog de operadirecteuren Ernst Van Looy en Marc Meersman, die geregeld de show stelen. De tegenstelling tussen het artistieke en het zakelijke zorgt voor de nodige hilariteit.

De hele voorstelling baadt in een sfeer van mysterie, terwijl de liefde tussen de hoofdpersonages voor de nodige ontroering zorgt. Als je daar de schitterende muziek en de hoge spektakelwaarde bijrekent, met formidabele

special effects

, kunnen we maar tot één besluit komen: heel Vlaanderen en Nederland moet deze musical van Lloyd Webber gaan zien.

The Phantom of the Opera, Stadsschouwburg Antwerpen, Theaterplein 1, van dinsdag tot en met zaterdag, 20u, zaterdag en zondag 15u, info en reservatie: Ticket Club, tel. 0900/00.991.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER