Derrick als stripfiguur op het witte doek

Derrick komt terug, in de gestalte van stripfiguur in een langspeelfilm. Dit meldt de krant "Bild am Sonntag". Acteur Horst Tappert, die "Oberinspektor der Mordkommission Derrick" wereldberoemd maakte in de gelijknamige tv-serie, zal volgens het zondagsblad waarschijnlijk de stem van de stripfiguur inspreken.

BR>Er worden volledig nieuwe verhalen geschreven, die alleszins luchtiger en grappiger zullen zijn dan de tv-serie. Ook de ietwat lummelige assistent Harry Klein zal volgens de krant in de getekende versie van de partij zijn. De film wordt geproduceerd door Michael Schaack en diens bedrijf Trickompany. De opnames starten volgend jaar, de film zal vermoedelijk in 2001 in de zalen te zien zijn.

In oktober vorig jaar werd op het tweede Duitse net ZDF definitief afscheid genomen van inspecteur Derrick. De 76-jarige Horst Tappert gaf hem 25 jaar lang gestalte, in precies 281 door de 84-jarige Herbert Reinecker geschreven afleveringen. De tv-serie was ook in meer dan 100 landen op het kleine scherm te zien.

Op 30 juli 1973 werden in München de eerste Derrick-opnames gemaakt. "Mitternachtsbus" werd pas als vierde in de reeks uitgezonden, de eerste Derrick die op de Duitse buis verscheen was "Waldweg", op 20 oktober 1974. De serie sloeg al gauw aan in binnen- en buitenland. Horst Tappert werd zelfs de enige Duitse acteur met fanclubs in het buitenland.

Nu in het nieuws