Vroegere VTM-baas eigenaar industrieterrein Van Pelt

De vroegere VTM-baas Vic Haenen mag zich grootgrondbezitter noemen. Hij is namelijk eigenaar geworden van het 10 ha grote industrieterrein in Burcht (Zwijndrecht) waarop de voormalige meubelfabriek Van Pelt is gevestigd. Daarnaast controleert hij ook een deel van de vroegere Philips-site in Leuven.

Johan Van Geyte

BR>Haenen was destijds actief bij de bank Degroof. Nadien werd hij crisismanager bij de commerciële televisiezender VTM, maar wegens strubbelingen tussen de verschillende aandeelhouders hield hij dat niet lang uit. Begin 1997 stapte hij dan over naar Anhyp, waar hij zich op de vastgoedfinanciering stortte.

De overname van Anhyp door de verzekeringsgroep AXA/Royale Belge veranderde een en ander. De vastgoedactiviteiten van de Antwerpse bank pasten niet meer in de plannen van de nieuwe eigenaar. Daarop nam Haenen de afdeling Anhyp Structured Finance zelf over voor 75 miljoen frank. Hij herdoopte de zaak in Immo Structered Finance (ISF), met maatschappelijke zetel in Kontich.

Met ISF heeft Haenen intussen twee projecten in portefeuille. Het eerste is een bedrijfsterrein van 10 ha langs de E17 in Burcht. De voormalige VTM-baas wil er een KMO-park optrekken, alsook veel aandacht besteden aan groene ruimtes. Zo komt er ook een fietspad en een joggingpad. Met het totale project is een investering van 1 miljard frank gemoeid. Het wordt in twee fasen gerealiseerd.

Haenen is er alvast van overtuigd dat de verhuur en de verkoop van gebouwen vlot zal verlopen. Er zijn gesprekken aan de gang met diverse kandidaten.

Het tweede project van ISF slaat op een deel van de Philips-site in Leuven. Daar wil Haenen een kantoor laten optrekken. Voor het grootste gedeelte ervan is al een huurcontract afgesloten met Ubizen, het vroegere NetVison. Het project, dat eveneens zowat 1 miljard waard is, wordt in joint venture uitgevoerd met de Mechelse groep Verelst.

Haenen wil via ISF vooral inspelen op het feit dat diverse ondernemingen zelf geen geld meer in vastgoed willen stoppen. Daarom zoekt hij investeerders onder de beleggers.

Nu in het nieuws