Inexco Herentals aanvaardt nee van minister

Het afvalverwerkend bedrijf Inexco in Herentals gaat niet in beroep tegen de weigering van milieuminister Vera Dua om het bedrijf een milieuvergunning voor zijn activiteiten aan Rietbroek te geven. Dat zegt Agalev-raadslid Ivo Briers. Volgens Briers is de beroepstermijn die het bedrijf ter beschikking had, verstreken. Agalev kreeg ook van de gemeentelijke milieuambtenaar de verzekering dat er geen beroepsprocedure was gestart.

Bart Timperman

BR>De groenen vragen nu dat het Herentalse schepencollege stappen onderneemt om de site aan Rietbroek, waar het bedrijf actief was, zo snel mogelijk in de oorspronkelijke staat te herstellen. Briers vraagt ook een onderzoek naar eventuele vervuiling van de bodem en het grondwater.

Volgens de groenen moet de afvalverwerker verder met argusogen worden gevolgd. "De NV Inexco vroeg in augustus een onderhoud met het schepencollege, met het oog op de eventuele ruil van haar percelen en een bedrijventerrein", beweert Briers. Het raadslid stelt vast dat het college niet op de vraag tot overleg is ingegaan omdat er geen mogelijkheid tot ruiling bestaat.

Nu in het nieuws