"Wie voor zichzelf speelt, gaat eruit"

Kapels trainersduo hamert op groepsgeest om gebrek aan kwaliteit te compenseren

Eddy Nouws

BR>

KAPELLEN -

De wedstrijd tegen Kortrijk moet voor Kapellen de kentering inluiden. De kloof met de staartgroep is nog te dichten als morgen en volgende week op RWDM iets wordt geoogst. Serge Geldof en Ronny Verstrepen staan voor een zware opdracht.

Kapellen

Gazet van Antwerpen: Tot veler verrassing blijft Ronny Verstrepen hulptrainer en krijgt Serge Geldof de eindverantwoordelijkheid. Een bewuste keuze?

Ronny Verstrepen:

Het werd mij gevraagd, maar door een samenloop van omstandigheden heb ik afgezien van de job als hoofdtrainer. In de voorbije jaren stond ik heel dicht bij de spelers en het is moeilijk om nu afstand te nemen. Bovendien is die functie moeilijk te combineren met mijn werk aan de haven. Gedurende enkele weken wou ik depaneren, maar het bestuur liet zich niet uit over de termijn.

Het is sneu voor Mark Talbut maar slechter dan voorheen kan het niet.

Serge Geldof

Tot vorige week was je trainer van de B-kern, maar aan ervaring ontbreekt het ondanks je 35 jaar niet.

Serge Geldof:

Als speler was ik actief bij Lokeren, Hamme en FC Duffel. Nadien werd ik speler-trainer bij eersteprovincialers Delta Londerzeel en Temse. De twee vorige seizoenen trainde ik Temse. Ondertussen behaalde ik mijn Heizeldiploma en trad in dienst van de bond als coach van de nationale amateurploeg. Dit seizoen wou ik het wat kalmer aan doen en nam ik liever geen eerste ploeg onder mijn hoede.

Risico's nemen

Je aanstelling tot hoofdtrainer heeft veel van een vergiftigd geschenk.

Geldof:

Als relatief onervaren trainer word je niet gevraagd bij een ploeg met promotie- of eindrondeambities. Het is een risico, maar als je dat niet neemt, blijf je ter plaatse trappelen. Eén geluk hebben we: slechter dan voorheen kan niet. Dat vind ik erg vervelend voor Mark Talbut, die schitterend werk geleverd heeft. Een trainer wordt als eerste het slachtoffer van de tegenvallende resultaten. Dat zal mij ook wel eens overkomen.

Zullen er veel nieuwe accenten worden gelegd?

Verstrepen:

Veel alternatieven hebben we niet. De kwaliteiten van de groep zijn beperkt. Op inzet en met een perfecte organisatie kunnen we resultaten boeken. Wie voor zichzelf speelt, gaat eruit. We moeten samen uit het dal klimmen, hoe moeilijk het ook is. Een overwinning kan wonderen doen en zou de rust terugbrengen. Voor het vertrouwen is het noodzakelijk dat we op korte termijn punten pakken.

Nu in het nieuws