"Puntenwinst zeker niet uitstellen"

Schoten

E.N.

BR>

SCHOTEN -

Voor Schoten begint morgen de competitie voor de tweede keer. Albert Vanmarcke moet proberen de Parkploeg uit de malaise te halen en klaar te stomen voor een sterke tweede en derde periode. De nieuwe trainer wil niet uitstellen tot later wat nu al kan. "Tegen de tweede periode moeten we ingespeeld zijn. Dat betekent niet dat we de volgende vier wedstrijden als een voorbereiding opvatten. Puntenwinst is nu al noodzakelijk. Het is wat riskant om te stellen dat we het seizoen in de laatste twintig wedstrijden wel zullen redden."

"Hamme wordt een taaie brok, maar we gaan voluit voor de winst. In onze positie brengt een gelijkspel trouwens weinig aarde aan de dijk."

Selectieproblemen

Op de vooravond van zijn officieel debuut wordt Vanmarcke geconfronteerd met enkele selectieproblemen. "Van de geblesseerden recupereer ik wellicht Vermeire, Luc De Backer en Silva Filho. Bij de nieuwkomers staan nog vraagtekens. De wachttijd van Chris Bollaerts en Olivier Brassart is in principe voorbij, maar we wachten nog op bericht van de Voetbalbond. We nemen geen risico's, al kunnen we vooral Bollaerts goed gebruiken. Ondanks zijn gebrek aan competitieritme moet hij een serieuze meerwaarde geven aan de ploeg."

Vorige zaterdag haalde Schoten een bevredigend gelijkspel weg bij Visé. Vanmarcke gaf voor aanvang aan dat hij geen verregaande conclusies wil knopen aan dat resultaat. "Belangrijkste vaststelling is dat ik beschik over een gedisciplineerde, enthousiaste groep. We moeten het verleden niet oprakelen, maar ik stel vast dat Stan Van den Buys goed werk heeft geleverd. Van een puinhoop is hoegenaamd geen sprake."

De ploeg:

Simmes komt terug na een blessure. Kevin Reyntjens en Kevin Budts hebben hun gele schorsing achter de rug. Nieuwkomers Bollaerts en Brassart zijn nog onzeker.

Kern:

Vermeire, Verboven, Van Leuven, Janssens, Reyntjens, Budts, L. De Backer, B. De Backer, Van Sas, Stefanski, Essende, Dausy, Silva Filho, Bollaerts (?), Brassart (?), Portael.

Nu in het nieuws