Sandro Da Silva is al weken uitblinker bij Antwerp

"Ik heb me nooit sterker gevoeld"

Jan Van Craen

BR>

Antwerp - ViséZaterdag 20u

DEURNE -

Antwerp ontvangt vanavond op de Bosuil Visé dat met één schamel puntje onderaan het klassement bengelt. Voor een nieuwe zege rekent de Great Old op Sandro Da Silva, die de laatste weken het mooie weer maakt bij Antwerp. De kleine Braziliaan toont zich met zijn technisch meesterschap de ideale foerier voor het spitsenduo Goots-Pivaljevic.

De komst van Patrick Goots naar Antwerp was een zegen voor Sandro Da Silva. Met kleppers als Pivaljevic en Goots in de kern had Regi Van Acker zijn keuze voor een systeem met twee spitsen snel gemaakt. Da Silva kwam daardoor opnieuw op zijn geliefkoosde positie terecht: achter de spitsen.

Gazet van Antwerpen: Het systeem dat nu gespeeld wordt lijkt op jouw maat gesneden.

Sandro Da Silva:

Juist, ik kan nu op mijn beste plaats spelen, achter de twee spitsen. Dat is de belangrijkste reden waarom ik nu beter rendeer dan vorig seizoen. Met spitsen als Darko en

Patje

moest de trainer wel voor een systeem kiezen waarin ze allebei zouden spelen. Het is onmogelijk om één van hen op de bank te zetten, daar zijn ze allebei te goed voor. Het systeem aanpassen was voor de trainer geen probleem omdat hij wist dat ik de positie achter de spitsen aankon.

Vorig seizoen moest je meer verdedigend werk opknappen en ontbrak het je soms aan frisheid om acties te maken.

Dat klopt. We speelden toen slechts met één aanvaller en ik moest een beetje de rol van tweede spits op mij nemen. Tegelijk moest ik een handje toesteken op het middenveld. Dat was moeilijk, ik moest heel wat loopwerk verrichten. Nu ben ik frisser op momenten dat het echt nodig is. Bovendien heb ik spelers als Campara en Van Britsom achter mij die het verdedigend werk meer voor hun rekening nemen. Daardoor heb ik meer tijd en energie om iets te forceren wanneer we in balbezit zijn. Daar ontbrak vorig seizoen soms de energie voor.

"Wedstrijden als die tegen Visé worden beslissend in de titelstrijd."

Sandro Da Silva

Is het alleen die andere positie of ben je fysiek ook sterker? Je geeft in elk geval die indruk.

Uit testen bleek inderdaad dat ik een betere conditie heb dan vorig seizoen. Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld. Bovendien is de ploeg sterker dan vorig jaar. Ik speel ook goed omdat de medespelers me daarin helpen. Zonder hen kan ik niet uitblinken. Als de ploeg goed speelt, profiteer je daar als individu ook van.

Eigenlijk ben je pas bij aanvang van de competitie opnieuw in de ploeg gekomen. Je leek Antwerp te gaan verlaten maar toch kwam het zover niet.

Mijn situatie was niet zo prettig in de voorbereiding. Ik kreeg van het bestuur toestemming om te vertrekken als er zich een mogelijkheid aandiende. Er wàs een kans maar Antwerp vond het onvoldoende aantrekkelijk. Op dat moment had ik het daar best moeilijk mee, maar ik heb me daar boven kunnen stellen. Ik ben opnieuw voluit beginnen trainen en al bij al heb ik een heel goede voorbereiding gekend. Bij het begin van de competitie heb ik van de trainer een nieuwe kans gekregen en ik heb ze gegrepen.

Hoe moeilijk was het om je op te laden voor een nieuw seizoen in tweede klasse?

Heel moeilijk. Antwerp heeft niet alleen een ploeg om in eerste klasse te spelen. De club als geheel en de supporters zijn eerste klasse waardig. Ik reken erop dat dit ons laatste seizoen in tweede is. Als we dit niveau een heel seizoen kunnen aanhouden, dan moeten we kampioen spelen. Wedstrijden als die tegen Visé worden beslissend in de titelstrijd. Tegen topploegen kun je voetbal spelen, maar kleine ploegen verdedigen met tien man. Als je dan het eerste kwartier niet kunt scoren, kunnen ze je het leven behoorlijk zuur maken.

Nu in het nieuws