"Ik wilde revanche nemen op Reynders en mezelf"

Karel Snoeckx bloeit bij Lierse opnieuw open na zwarte Lokerse periode

Kurt Guldentops

BR>

LIER -

Vorig seizoen kende de samenwerking tussen Karel Snoeckx en Willy Reynders bij Lokeren een bruusk einde. Gelukkig voor de 25-jarige Turnhoutenaar nam Lierse de verloren zoon opnieuw op in de eigen familie. Daar presteert Snoeckx sinds de competitiestart ongemeen sterk. "Ik nam me voor me te revancheren tegenover Reynders en mezelf. Ik wil tonen dat ik nog kan voetballen."

Charleroi - LierseZaterdag 20u

Karel Snoeckx heeft geluk gehad en beseft dat. In Lokeren was hij lang niet de enige voetballer die in onmin leefde met toenmalig trainer Willy Reynders, maar zijn carrière leek plots wel heel breekbaar. Prompt kwam Lierse op de proppen om zijn ex-speler uit het

drijfzand

te halen. Daar levert hij intussen het bewijs dat de Waaslanders zijn talenten niet altijd even goed verzilverden. Lokeren-aanvoerder Chris Janssens gaf onlangs nog te kennen dat Snoeckx een behoorlijke leemte heeft nagelaten op Daknam.

"Heeft Chris dat gezegd? Wel, dat vind ik klasse. Je kan zelf wel steeds staan roepen dat de onkunde van Reynders aan de basis lag van mijn mindere periode, maar dat zijn loze woorden. Bovendien blik ik niet helemaal ontevreden op die periode terug. Als club heeft Lokeren me gecharmeerd. Het enige probleem was dat ik het met één persoon absoluut niet kon vinden. Jammer genoeg was dat de trainer. Dat hij het dit seizoen uiteindelijk niet lang volgehouden heeft, verbaast me niks."

"Dat Reynders het dit seizoen niet lang volhield, verbaast me niks."

Karel Snoeckx

Intussen bloeide Snoeckx op het Lisp opnieuw helemaal open en bewijzen de Pallieters hun gelijk door de middenvelder terug naar huis te roepen.

"Ik kwam met de gedachte naar Lierse om me te revancheren. Op mezelf en op Willy Reynders. Ik wou tonen dat ik nog kon voetballen. Dat is me tot op heden redelijk gelukt. Al kan ik Lierse niet genoeg bedanken. Het gaf me de gelegenheid terug te keren naar mijn thuis. Ik lees dat Oulare ongelukkig is in Turkije. Wel, ik kan die jongen perfect begrijpen. Net als ik koos hij voor het geld maar ondertussen heb ik wel geleerd het voetbalplezier te laten primeren."

Dat Karel Snoeckx dezer dagen vol vertrouwen over de velden loopt, is het werk van trainer Walter Meeuws, die de middenvelder meteen boordevol vertrouwen pompte.

"Hij is een kei in het vertrouwen schenken. Het is een zegen voor Lierse dat Meeuws nog twee jaar aan de slag blijft op het Lisp. Meeuws is een belangrijke schakel in de verdere ontplooiing van de club en de spelers krijgen op die manier de zekerheid dat Lierse verder wil bouwen met de huidige groep. Dat was de pasmunt die hij gebruikte om de nieuwe verbintenis te ondertekenen."

"Anderlecht blijft de te kloppen ploeg."

Karel Snoeckx

De hoogconjunctuur onder Meeuws leidde intussen naar een eerste plaats in de tabel, die Lierse vanavond verdedigt op het veld van Charleroi.

"Ach, laten we ons er niet blind op staren. Het is nog een lang verhaal. Iedereen wil ons nu in het titeldebat schrijven, maar voor mij blijft Anderlecht de te kloppen ploeg. Wat Lierse nog ontbeert? Ik denk dat we met zijn elven telkens op de toppen van ons kunnen moeten voetballen om dit tempo vol te houden. Nu wacht ons om te beginnen al een heel moeilijke opgave. Na de bekervernedering tegen Aalst zal Charleroi bijzonder gemotiveerd aan de aftrap komen. Eigenlijk kon Charleroi geen beter moment vinden om de leider op bezoek te krijgen. Het is nu aan ons om de Waalse club van antwoord te dienen. Daar zijn leiders tenslotte toch voor?"

Nu in het nieuws