"Wel eerbied, geen angst"

KFCO Wilrijk

W.V.

BR>

WILRIJK -

Soms blijft een nederlaag verrassend lang nazinderen. Hoe kan je anders verklaren dat, tussen de blijdschap om de overwinning op Bornem vorige zondag onmiddellijk doorklonk dat de wedstrijd tegen Hoegaarden, nog altijd met nul punten, wel eens andere koek zou kunnen worden. Meteen volgde een verwijzing naar Aarschot twee seizoenen geleden, dat ook met nul punten naar Wilrijk kwam afgezakt, maar met een 0-3 een nieuwe start nam dat het tot in derde klasse zou brengen.

"Beter zo dan onderschatting", repliceert Johan Vercruyssen. "Ik ken toevallig Hoegaarden vrij goed omdat het vorig jaar in de reeks van Kampenhout stond. Neem van mij aan dat die ploeg onder haar waarde geklasseerd staat en vroeg of laat moet ontploffen. Het is dus best dat we op onze hoede zijn."

Wat heeft Wilrijk daar tegenover te plaatsen? "Voortgaand op wat we zondag de eerste helft op de grasmat legden, moeten wij van niemand angst hebben", aldus Johan Vercruyssen. "Het was van het sterkste dat we dit seizoen al lieten zien. Onze sterke troeven zijn ons vertrouwen en blokvorming. Die doen mij er zeker van zijn dat onze eerste nederlaag nog niet voor zondag is, of we moeten plots in een totale offday verkeren."

"Normaal starten we met dezelfde elf van vorige week. Voor Staf Jonsson komt een hele wedstrijd nog te vroeg. Laat hem maar rustig matchritme opdoen en zich niet forceren. We zullen hem nog meer dan genoeg nodig hebben. Nu is hij onze joker, die we zeker en vast zullen inzetten. Winnen we zondag, dan mogen we toch even het woord periodekampioen in de mond nemen, al komen er nog drie moeilijke wedstrijden. Maar dat zijn zorgen voor later, want dan missen we twee weken Tom Cools."

De ploeg

Jonsson doet matchritme op bij de reserven en komt zondag op de bank. De Pauw heeft terug vocht in de knie en moet even afhaken.

Kern:

Berghmans, Vets, Cools, De Doncker, Van Wemmel, Lucidarme, De Cat, Hassenberg, Somers, Mattheussen, Van de Zande. (Debie, De Coninck, Vercammen, Jonsson, Prins).